Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A terrortól fél Róma

Nagy Gábor

2016.07.17. 20:28

A nizzai terrortámadást követõen az olasz rendõrség két páncélozott jármûvel torlaszolta el a római Szent Péter térre vezetõ sugárutat, és a hatóságok a forgalmasabb római bevásárlóutcák lezárását is tervezi.
RÓMA, 20:28

A nizzai terrortámadást követően az olasz rendőrség két páncélozott járművel torlaszolta el a római Szent Péter térre vezető sugárutat, és a hatóságok a forgalmasabb római bevásárlóutcák lezárását is tervezik.

Az Angyalvár és a Szent Péter tér közötti széles sugárutat a hétvégén teljesen lezárták a gépkocsi forgalom elől. A Via della Conciliazione nevű sugárút elején mozdítható kordonokat állítottak fel. A Szent Péter tér felé haladó hívők és turisták ezek között juthattak előre. Fokozott rendőrségi ellenőrzést egyelőre csak egyházi tömegesemények alkalmával tartanak, amikor a biztonsági kapuknál a belépők táskáit, hátizsákjait is átvizsgálják. A Szent Péter térre belépőket azonban - a tér oszlopcsarnokában felállított - fémdetektorokkal is ellenőrzik.

Újdonságnak számít, hogy a rendőrség és a csendőrség páncélozott járművei szombaton a sugárút közepén keresztben leparkolva teljesen eltorlaszolták az utat a járművek elől, nehogy utánozni lehessen a nizzai kamionos támadást. Ferenc pápa vasárnapi beszéde alkalmával egy páncélozott hatósági jármű maradt az úton, miközben egy másik a Vatikán felé haladó párhuzamos utcában vesztegelt. A hatóságok még nem közölték, hogy hétfőtől újra megnyitják-e az utat az autósforgalom előtt, vagy a sugárút egy ideig még gyalogosövezet marad.

A Szent Péter-bazilika és a Vatikán körzetében a december 8-án kezdődött szentév elejétől kiemelt a biztonsági készültség, amely a szentév november 20-i lezárásáig érvényes; vagy még utána is – nyilatkozta az egyik biztonsági tiszt.

A szentév legnagyobb tömegeseménye szeptember 4-én lesz, amikor a Szent Péter téren Ferenc pápa szentté avatja Teréz anyát. A szentté avatási misére politikusokat és zarándokokat várnak az egész világból.

A Corriere della Sera értesülései szerint a fokozott veszélyhelyzetben az olasz belügyminisztérium a római belváros leglátogatottabb utcáinak, közöttük a gyalogosokkal teli bevásárlóutcák, a Via del Corso és a Via Cola di Rienzo teljes gyalogosövezetté való átalakítását tervezi, autóbombáktól és a gázolásos merényletektől tartva.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére