Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

888.hu

2022.05.24. 13:00

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

 

Az Európai Bizottság az orosz olajra vonatkozó embargót fontolgatja. Ahogy azt már korábban megírtuk, az orosz kőolaj betiltása komoly következményekkel járna, kiváltképp Magyarországon okozna problémát az energiaellátásban.

A Vortexa energiaelemző cég adataiból kiderült,

hogy a vízen lévő uráli nyersolaj jelenlegi mennyisége a háború előtti átlag háromszorosa.

 

A kereskedők nehezen találnak vevőt a nyersolajra.

 

A számok, amelyek azt mutatják, hogy az orosz export még mindig viszonylag erős, nem pontosak.”

 

– mondta Clay Seigle energiastratéga. Kiemelte, a tengeren lévő orosz olaj továbbra is felhalmozódik.

A tengeren lévő, rendeltetési hely nélküli uráli rakományok száma a teljes mennyiség 15%-át teszik ki, ami szintén új csúcs.
– tette hozzá Seigle. Az olaj egy része nem bejelentett vevők felé tarthat, amíg a többi valószínűleg eladatlan rakomány lehet.

A legtöbb hordós orosz nyersolaj Ázsiába, főként Indiába és Kínába tart, de az Európába irányuló mennyiségek is megemelkedtek az embargó előtt.

 

Borítókép: Reuters

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére