Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A teljes bírói csapatot lecserélik a PSG–Basaksehir mérkőzésre

888

2020.12.09. 11:35

Nem csupán a rasszista megnyilvánulással vádolt negyedik játékvezetőt, hanem a teljes bírói csapatot lecseréli az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a keddi félbeszakítás után szerdán folytatódó Paris Saint-Germain–Basaksehir Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

Az UEFA közlése szerint a szerdán 18.55-től folytatódó meccset a holland Danny Makkelie vezeti majd, segítője a szintén holland Mario Diks és a lengyel Marcin Boniek lesz, míg a negyedik játékvezető feladatait az ugyancsak lengyel Bartosz Frankowski látja el.

A kedd esti találkozó bírója a román Ovidiu Hategan volt, stábját pedig honfitársai alkották. A botrányt a negyedik játékvezető, Sebastian Coltescu robbantotta ki azzal, hogy a török gárda másodedzőjére, a kameruni Pierre Webóra – annak állítása szerint – rasszista kijelentést tett, mielőtt kiállíttatta volna. A korábbi válogatott futballista az eset után többször is fennhangon kérdezte Coltescut, hogy miért nevezte „negró”-nak, míg a Basaksehir vezetőedzője azt mondta neki, hogy rasszista.

Az eset után hosszú percekig tiltakoztak a bírónál a török játékosok, majd levonultak a pályáról, később pedig a PSG futballistái is követték példájukat, így a 0-0-ra álló meccs mintegy negyedórával a kezdés után félbeszakadt.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére