Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Telegram blokkolása ellen tüntettek Moszkvában

Sümeghi Lóránt

2018.04.30. 22:58

Több ezren tüntettek hétfõn Moszkvában a Telegram üzenetküldõ szolgáltató oroszországi hatósági blokkolásának kísérlete ellen és az internet szabadsága mellett.
MOSZKVA, 22:58

Több ezren tüntettek hétfőn Moszkvában a Telegram üzenetküldő szolgáltató oroszországi hatósági blokkolásának kísérlete ellen és az internet szabadsága mellett.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor április 16-án kezdte meg a Telegram blokkolását célzó tevékenységét, miután az üzenetküldő szolgáltató nem adta ki a Szövetség Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) kommunikációja kódkulcsait. Sajtóértesülések szerint az orosz hatóság

  • az Amazon,
  • a Google,
  • a Microsoft,
  • a Facebook,
  • a Twitter,
  • a Yahoo,
  • a Yandex,
  • a VKotaktye,
  • az Odnoklassznyiki és más társaságok 18 millió IP-címét blokkolta, zavart okozva számos szolgáltató működésében.

A Telegram továbbra is kiáll a magánkommunikáció sérthetetlensége mellett, és azt ígérte, hogy a tilalom ellenére is fenntartja a messenger üzemképességét Oroszországban. A moszkvai tüntetők a Telegram logójára utaló papírrepülőket röptettek, valamint egyebek között a szólás szabadságát éltető táblákat emeltek a magasba.

Mint ismert, a francia hatóságok korábban elismerték, a párizsi terrortámadások elkövetői regisztráltak a Telegram nevű csevegőappra. Az alkalmazással titkosított csatornán lehet chatelni, de indítható vele nyilvános csatorna is, így az Iszlám Állam is előszeretettel használja toborzásra és propagandaterjesztésre. 

A moszkvai rendőrség szerint az Oroszország Libertariánus Pártja által szervezett megmozduláson 7,5 ezren vettek részt. Az eseményen felszólalt Alekszej Navalnij korrupcióellenes ellenzéki aktivista, és jelen volt Grigorij Javlinszkij, a liberális Jabloko párt társalapítója, volt elnökjelölt is. Pavel Durov, a Londonban székelő Telegram alapítója a VKontaktye közösségi oldalon közzétett üzenetében közölte, büszke arra, hogy a tüntetőkkel egy országban született.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére