Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tálibok újra korlátozzák a lányok oktatását

888.hu

2022.03.24. 14:00

Az Afganisztánt uraló fundamentalisták korábbi ígéretüket megszegve most mégis korlátozzák a nők tanuláshoz való jogát.

 

A tálibok szerdán ünnepelték az afganisztáni tanév kezdetét.

Korábbi ígéretüket – miszerint a lányok is tanulhatnak majd az uralmuk alatt – csak részben tartották be, mert a tantermekbe hatodik osztály felett már nem engedték be a lányokat. Csak Herat és Badghis tartományokba kezdhették el az idősebb lányok is a tanévet.

 

A lányok oktatásának hírtelen betiltása drámai jeleneteket okozott a kabuli középiskolák előtt, ahol a helyi médiának nyilatkozó lányok könnyes szemmel mesélték, hogy az Egyesült Államok által támogatott kormány augusztusi bukása után izgatottan várták, hogy visszatérjen a normális kerékvágásba, de aztán közölték velük, hogy nem látják őket szívesen az iskolában – írja az esetről a Breitbart.

 

 

A tálib vezetők eddigi nyilatkozataiból kiderül, hogy nem végleges a hatodik osztályosnál idősebb lányok eltiltása a továbbtanulástól. Ahhoz viszont elmondásuk szerint idő kell, hogy megvizsgálják, hogyan lehet összhangba hozni a tudományos életet és a sharia törvénykezést.

A TOLO News beszámolója szerint a helyi oktatási minisztérium kifejezetten ígéretet tett arra, hogy a hogy újra indul a lányok oktatása is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére