Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tálibok lefejeztek egy afgán válogatott röplabdás nőt

888.hu

2021.10.22. 10:40

Afganisztáni jelentések szerint a tálibok lefejeztek egy afgán röplabdázót, aki a női válogatott tagja volt.

 

„Mahjabin Hakimit, a kabuli önkormányzati röplabdaklub egyik legjobb játékosát a fővárosban, Kabulban mészárolták le, amikor a csapatok női sportolók után kutattak – mondta edzője a Persian Independentnek” – írta meg a Daily Wire, hozzátéve: „A lányt a hónap elején ölték meg, de halála titokban maradt, mert a családját megfenyegették, hogy ne beszéljenek – állította az edző, aki a megtorlástól való félelme miatt a Suraya Afzali álnevet használja.”

Mahjabin Hakimit, az afgán női ifjúsági röplabda-válogatott egyik tagját a tálibok lefejezték Kabulban, erősítették meg a források, hozzátéve, hogy a családján kívül senki sem tudja az eset pontos időpontját”

– írta egy másik lap.

Az edző a Persian Independentnek elmondta: „A röplabdacsapat összes játékosa és a többi női sportoló rossz helyzetben van, kétségbeesésben és félelemben élnek. Mindenki menekülni kényszerült, és ismeretlen helyen tartózkodik.”

Zahra Fayazi röplabdázó, aki az Egyesült Királyságba menekült, szeptember végén azt mondta a BBC-nek, hogy az egyik játékost megölték, és hozzátette: „Nem akarjuk, hogy ez megismétlődjön a többi játékosunkkal! A tartományokban élő sportolóinknak el kellett menniük, és máshol kell élniük.

Még a sportfelszereléseiket is elégették, hogy mentsék magukat és családjukat.

Nem akartak semmit megtartani, ami a sporttal kapcsolatos. Megijedtek. Sok vidéki játékosunkat többször megfenyegették tálib rokonaik és a tálibokkal szimpatizálók.

A tálibok arra kérték játékosaink családjait, hogy ne engedjék a lányaikat sportolni, különben váratlan erőszakkal kell szembenézniük.

Egy másik játékos, aki elmenekült, azt mondta, biztos volt benne, hogy a tálibok ölték meg a csapattársát, hozzátéve: »Lehet, hogy más barátainkat is elveszítjük.«”

A Daily Mail értesülései szerint „a sportvilág prominens személyiségeinek lobbizása után Ausztrália is evakuált több mint 50 afgán női sportolót és azok eltartottjait, míg az afgán női ifjúsági labdarúgó-válogatott több játékosa Portugáliában kapott menedékjogot”.

Október 11-én António Guterres ENSZ-főtitkár a tálibok miatt újságíróknak panaszkodott: „Különösen aggasztónak találom, hogy a tálibok megszegik az afgán nőknek és lányoknak tett ígéreteiket. [...] Nagyon kérem a tálibokat, hogy tartsák be a nőknek és lányoknak tett ígéreteiket, és teljesítsék a nemzetközi emberi jogok és a humanitárius jog szerinti kötelezettségeiket.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Voltaképpen csak idő kérdése volt, hogy Márki Zay Péter mikor mondja ki a saját szájával, amit enélkül is mindenki eddig is kézenfekvőnek tartott. Márki Zaj most közösségi oldalán videóban mondta el, hogy mindenben egyetért Gyurcsánnyal.

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Napra pontosan 17 évvel ezelőtt történt a rendszerváltás utáni magyar politika első és azóta is egyik legocsmányabb eseménye. 2004. december 5-én tartották azt a népszavazást, amelyen a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról lehetett dönteni. Ugyan a voksolók többsége az igen-re szavazott, de Gyurcsányék undorító kampánya a szavazásra jogosultak többségét távol tartotta.

Önkéntesség Világnapja

Önkéntesség Világnapja

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából Orbán Viktor kilenc új képet töltött fel Facebook-oldalára az adventi készülődésről. Egy önálló videót pedig a Bazilika környékén zajló adventről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére