Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tálibok felszámolják Afganisztán keresztény lakosságát

888.hu

2021.08.23. 12:40

Bár 20 évvel ezelőtt még nem volt számottevő a keresztények száma Afganisztánban, most 5000–8000 keresztény lakost tartanak számon, akik ki vannak szolgáltatva a tálib uralomnak.

 

Egy exkluzív interjúban „Hamid”, aki nem vállalta a valódi nevét, elmondta véleményét a CBN Newsnak az afganisztáni keresztény kisebbség jövőjéről.

Jelenleg félünk a megsemmisítéstől. A tálibok meg fogják szüntetni Afganisztán keresztény lakosságát”

– magyarázta.

Hozzátette, hogy a tálibok ismerik a hívők nagy részét a közösségeikben, és mivel az ő szempontjukból a közösség tagjai az iszlámról a keresztény hitre való áttérés miatt hitehagyottnak számítanak, halállal büntetik őket.

A tálib terroristák most azt követelik a családoktól, hogy adják fel lányaikat – akik közül néhány még csupán 12 éves –, hogy szexuális rabszolgaként szolgálhassanak a férfiaknak.

Hamid azt mondta, négy nővére van, és nagyon félnek. Világszerte is felszólítja az embereket, hogy imádkozzanak a hazájáért és a hozzájuk hasonló vallási kisebbségek sorsáért.

A Nemzetközi Keresztény Konszern (ICC) interjút készített egy afgán egyházi vezetővel az országukban élő hívőkkel szembeni súlyos fenyegetésekről.

Az ICC-nek adott két részből álló interjúban a névtelen egyházi vezető azt állította, hogy a tálibok „nagy nyomást gyakorolnak” az emberekre, ha információra van szükségük.

„Biztonságban akarnak lenni” – mondta a lelkész. „Mindent megadok nekik, amit tudok, hogy a tálibok megérkezésekor valahogy megkíméljék a családomat.”

Elmondta, hogy emiatt egyes keresztények bizalmatlanok a saját családtagjaikkal szemben.

Volt olyan időszak is, amikor a tálibok megjelentek a mecset körül, és megkérdezték az embereket, hány családtagjuk van, és feljegyeztek mindenkit, aki a környéken él.

„Az olyan helyeken, mint Afganisztán északi része, ahol a tálibok ellenőriznek bizonyos területeket, a szakáll kötelező. A tálibok a házakhoz jönnek. Élelmet kérnek. Pénzt kérnek” – mondta az egyházi vezető.

Azokra, akik nem teljesítik a fegyveresek követeléseit, halál vár. Azokra, akiket a tálibok keresztényként azonosítanak, szintén azonnali halál vár. Így akarnak példát statuálni.

E lehangoló hírek ellenére az egyházi vezető hangsúlyozta, hogy sok keresztény imádkozik.

„Határozottan bízunk az Úrban, és imádkozunk, hogy kímélje meg a népét” – jelentette ki. „Hiszünk Istenben, és keresztényként tudjuk, hogy üldözés van. Minden hozzám hasonló, keresztény hitre tért muszlim hátterű hívő ismeri a megtérés következményeit.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére