Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szíriai kormányerõk szép sorban foglalják vissza a területeiket

Bokor Gábor

2018.01.08. 09:35

Vasárnap a helyi televízió szerint a kormányerõk áttörték a felkelõk állásait egy katonai bázisnál a fõváros, Damaszkusz keleti negyedében.
DAMASZKUSZ, 9:35

Vasárnap a helyi televízió szerint a kormányerők áttörték a felkelők állásait egy katonai bázisnál a főváros, Damaszkusz keleti negyedében.

Az Ahrar as-Sám csoport felkelői az előző vasárnap jutottak hozzá fontosabb állásokhoz a kelet-gútai Harasztánál. A kormányerők elit egységei az oroszok segítségével egy vasárnap késő este indított támadás során feltörték a támaszpont körüli ostromgyűrűt, és kiszabadították az ott fogva tartott kétszáz társukat.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának beszámolója szerint a hadsereg egy ponton áttört a felkelők állásain, ahol heves összecsapások voltak, végül a hadseregnek sikerült visszafoglalni a létesítmény épületeit. 

A helyszíni tudósítások szerint az Aszadhoz hű erők kiszélesítik az általuk a felkelők gyűrűjén ütött rést, a bázisra vezető utat, majd fokozatosan felszabadítják a támaszponton túli területeket.

A harcok feltehetően órákon belül véget érnek"

– jelentette be az állami televízió riportere.

A kormányerők napok óta próbálták a lázadók uralta Kelet-Gútában lévő egyetlen támaszpontjuk elleni ostromot megtörni. A Bassár el-Aszad szíriai elnök erői által 2013 óta ostromlott Kelet-Gúta 400 ezer lakosa nagyon nehéz körülmények között él, élelmiszer- és gyógyszerhiány sújtja őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére