Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szimuláló migránsokat sem engedik már be Ausztráliába

Ányos Miklós

2019.12.04. 14:18

Az ausztrál konzervatív kormány hatályon kívül helyezte azt a törvényt, amely lehetővé tette, hogy orvosi közbenjárásra átszállítsák a beteg menedékkérőket a csendes-óceáni szigeteken lévő migránsközpontokból Ausztráliába.

A szóban forgó törvény márciusban lépett életbe úgy, hogy az ellenzéki Munkáspárt módosító indítványaként hozzácsapták a kormány egy másik törvényéhez. A módosítást független képviselők támogatásával fogadtatta el a Munkáspárt, ami megalázó vereség volt a kormányzó nemzeti-liberális kormány számára, tekintettel arra, hogy 1941 óta nem fordult elő, hogy a kormány elveszítsen egy szavazást az alsóházban.

Májusi újraválasztása után Scott Morrison miniszterelnök fogadkozott, hogy kormánya hatályon kívül helyezi a jogszabályt, de mindeddig hasztalan próbálkozott ezzel, ugyanis a szenátusban nincs többsége. Végül szerdán sikerült elegendő támogatást szereznie Jacqui Lambie független szenátorral kötött titkos megállapodás révén, és így 37-35 szavazataránnyal visszavonatta a törvényt. Lambie szenátusi felszólalásában azzal érvelt, hogy lehet ugyan szakvéleményt kérni az orvosoktól, de őket senki sem választja meg, és a népnek nem tartoznak elszámolással.

Az ausztrál törvények szerint a tengeren feltartóztatott menedékkérőket az Ausztráliától több ezer kilométerre lévő Nauru szigetén és a Pápua Új-Guineához tartozó Manuson lévő menekülttáborokban helyezik el. Akkor se léphetnek Ausztrália területére, ha menekültekké nyilvánítják őket. A bevándorlók átlagosan 500 napot töltenek ezekben a táborokban. Jelenleg mintegy ötszázan vannak a két táborban, és segélyszervezetek szerint sokan közülük mentális problémákkal küzdenek.

A szerdán visszavont jogszabály lehetővé tette azt, hogy orvosi utasításra a beteg menedékkérőket gyógykezelésre átszállítsák Ausztráliába. A törvény elfogadása előtt ezt csak rendkívül nagy nehézségek árán lehetett kivitelezni, a legtöbb esetben a bíróságoknak kellett utasítaniuk erre a hatóságokat. A törvény életbe lépése, vagyis március óta mintegy 179 beteget szállítottak ily módon Ausztráliába gyógykezelésre.

Scott Morrison hevesen ellenezte a törvény elfogadását, mert szerinte veszélyezteti a nemzetbiztonságot. Azzal érvelt, hogy a menedékkérők megfelelő ellátást kapnak a Canberra által nyújtott jelentős orvosi segítség révén, és azok, akik mégsem férhetnek hozzá a szigeteken a szükséges egészségügyi ellátáshoz, a belügyminiszter jóváhagyásával Ausztráliába küldhetők. Morrison szerint ebből kifolyólag az orvosi evakuálás felesleges, aláássa Canberra határvédelmi politikáját, amellyel el akarják tántorítani a menedékkérőket attól, hogy veszélyes tengeri útra vállalkozzanak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

És még Macronon is jó sokan felháborodtak...

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Vasárnapi felvonás a balra tolódott ex-jobboldaliak szappanoperájához.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére