Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szexuális zaklatási botrányokból is Trump-ellenes mozgalmat faragnak

Tóth Dalma

2018.01.21. 22:28

A nemrégiben napvilágot látott szexuális zaklatási botrányok megrázták a világot, de egyesek arra akarják felhasználni az egészet, hogy Donald Trump ellen szervezkedjenek.
LONDON/PÁRIZS/SYDNEY, 22:28

A nemrégiben napvilágot látott szexuális zaklatási botrányok megrázták a világot, de egyesek arra akarják felhasználni az egészet, hogy Donald Trump ellen szervezkedjenek.

Szerte a világon több ezer ember vonult fel az egyenlőséget, igazságot és a szexuális zaklatások befejezését követelő nőkkel való szolidaritás jegyében. Tüntettek Londonban, Párizsban,  Sydney-ben és más európai és ausztrál városokban.

A brit fővárosban a tüntetők olyan feliratokat emeltek magasba, mint "Erősek vagyunk" vagy "Lejárt az idő". Theresa May miniszterelnök irodájánál panaszlistát olvastak fel a munkahelyi egyenlőtlenségtől a nőgyűlölő visszaélésekig a közösségi médiában.

A londoni rendezvény több ezer embert vonzott a helyszínre a havas eső és hó ellenére. Párizsban erős havazás közepette gyülekeztek a demonstrálók az Eiffel-torony közelében. Az időjárás azonban komoly tényező lehetett abból a szempontból, hogy sokkal kevesebb volt a tiltakozó, mint az Egyesült Államokban. Az egyik francia tüntető feliratán az volt olvasható, hogy "Bocsánat a kellemetlenségért, megpróbáljuk megváltoztatni a világot".

Politikai töltetet kaptak a szexuális zaklatási botrányok kapcsán rendezett felvonulások.

Szombaton női meneteket tartottak szerte az Egyesült Államokban is, Donald Trump amerikai elnök beiktatásának első évfordulóján. A tüntetések vasárnap is folytatódtak.  Csúcspontjuk Las Vegasban volt, ahol aláírásgyűjtést kezdtek a novemberben esedékes félidős választásokra, amelyek megváltoztathatják az erőviszonyokat a kongresszusban. A cél egymillió szavazó elérése.

Úgy vélem, a vízválasztó az volt, amikor Trump nyerte meg az elnökválasztást. Ez a feminizmus új korszaka."

– mondta Melissa Goffin, a melbourne-i megmozdulás fő szervezője.

A felvonulók közül sokan nemcsak a nők jogait támogatják, hanem elítélik Trump nézeteit a bevándorlásról, az abortuszról és a szexualitást érintő más kérdésekről.

A nemzetközi rendezvények egy olyan időszakban mennek végbe, amikor sok férfit elszámoltatnak Hollywoodban, a médiában és más területeken, miután nők leleplezték a részükről ért szexuális visszaéléseket és általában a női egyenlőtlenséget – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére