Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

A szexuális bûnözõket eltilthatják a közösségi média használatától Amerikában

888.hu

2017.02.26. 21:58

Az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság funkcióját is ellátó Legfelsõbb Bíróság arról fog dönteni, hogy a szexuális bûnözõket eltilthatják-e a közösségi média használatától.
WASHINGTON, 20:58

Az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság funkcióját is ellátó Legfelsőbb Bíróság arról fog dönteni, hogy a szexuális bűnözőket eltilthatják-e a közösségi média használatától.

Az eset, amelynek kapcsán ezt a kérdést mérlegelni fogják, Észak-Karolinából származik.

Egy ottani, szexuális bűnözőként korábban elítélt férfi kitett egy posztot közösségi oldalán, amelyen azon örvendezik, hogy törölték a rá kiszabott közlekedési bírságot – adta hírül az Independent.

Nincs büntetés. Nem kell megfizetni a bírósági tárgyalás költségeit. Áldott legyen az Úr. Wow. Köszönöm Jézus"

– írta Lester Packingham Jr.

A férfit mellékbüntetésként 2008-ban egy észak-karolinai bíróság eltiltotta a közösségi média használatától, amit kiskorúak és gyermekek is használhatnak. A férfi 21 éves korában egy kiskorút zaklatott és ezért 10 hónapnyi letöltendő börtönbüntetést kapott.

A durhami rendőrség vizsgálatot indított a poszttal kapcsolatban és megállapították, hogy Packingham álnéven posztolt a Facebookra. Egy újabb perben a férfi végül felfüggesztett börtönbüntetést kapott a posztért.

Packingham ügyvédje szerint semmilyen jel nem utal arra, hogy a férfi arra használta volna a közösségi médiát, hogy kiskorúakkal lépjen kapcsolatba. Sőt, semmilyen illetlen vagy obszcén dolgot nem posztolt.

Észak-Karolinában egy helyi törvény szerint a bíróság eltilthatja a szexuális bűnözőket a közösségi média használatától. A Legfelsőbb Bíróság arról fog döntést hozni, hogy a törvényt nem értelmezte-e olyan tágan a helyi bíróság, hogy az már Packingham szólásszabadsághoz való jogát is sérti.

A törvény sok vitát váltott ki. Célja, hogy megakadályozza a szexuális bűnözőket, hogy információt gyűjtsenek kiskorúakról. Azonban egyes bírók ezt kiterjesztően értelmezik, azaz szinte teljesen eltilthatják a bűnözőket az internet használatától, hiszen információszerzésre számos weboldalt is használhatnának.

Packinghamet David Goldberg, a Stanford egyetem jogászprofesszora fogja képviselni a Legfelsőbb Bíróság előtt. Goldberg véleménye szerint a törvény már azzal is túl messzire megy, hogy teljesen eltiltja a közösségi média használatától azokat, akik szexuális bűnözőként vannak regisztrálva. Hozzátette, hogy annak büntetése, hogy posztoljanak, azaz kifejezzék véleményüket, a szólásszabadság korlátozása.

A törvény védelmében többen is felléptek. Szerintük fontos, hogy a deviáns bűnözőket távol tartsák a fiatalok körében népszerű közösségi oldalaktól.

Amennyiben a bíróság úgy dönt, hogy a törvény jelenlegi formájában nem sérti az alkotmányban biztosított szólásszabadságot, azzal precedenst teremthet és a jogszabályt más államokban is alkalmazhatják az USA területén.

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

Amerika, London, Párizs

Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány „új, merész” javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének törvénybe iktatását célzó tervezetet.

Hiába sivalkodnak a balliberálisok, Alain Delon megkapja az életműdíjat

Hiába sivalkodnak a balliberálisok, Alain Delon megkapja az életműdíjat

Szabad vasárnap

Alain Delon vasárnap este megkapja az Arany Pálma-életműdíjat a 72. cannes-i filmfesztiválon, annak ellenére, hogy egy feminista szervezet petícióban tiltakozik a világhírű francia filmszínész elismerése ellen.

Szeptember elején tarthatják meg az előrehozott választásokat Ausztriában

Ezt Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és Sebastian Kurz kancellár vasárnapi találkozóján jelentették be.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére