Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szerbek szerint sértő az orosz külügyi szóvivő Vucicra vonatkozó megjegyzése

888.hu / MTI

2020.09.06. 17:02

Leginkább magáról Maria Zaharováról, a primitivizmusáról és a közönségességéről árul el sokat az, ahogyan a Fehér Házbeli látogatást kommentálta.

Így reagált Aleksandar Vucic szerb elnök arra, hogy az orosz külügyminisztérium szóvivője az Elemi ösztön című film egyik jelentéhez hasonlította azt, ahogyan a szerb elnök Donald Trump amerikai elnökkel szemben ülve beszélgetett.

A szerb államfő szerint nem az a fontos, milyen széken és milyen pózban ült a tárgyalás során, hanem hogy

Szerbia érdekeit védte, és olyan megállapodással tért haza, amivel a szerb nép elégedett lehet.

Maria Zaharova a közösségi médiában azt írta, ha legközelebb valaki úgy találja szemben magát az amerikai elnökkel, ahogyan Aleksandar Vucic, akkor vegyen fel olyan pózt, mint Sharon Stone az Elemi ösztön című filmben, és a szóvivő a mondandóját csatolt képekkel is illusztrálta.

A szerb elnök nem kívánt hosszan reagálni Zaharova Facebook-bejegyzésére, megtette ezt helyette Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter, valamint Marko Djuric, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának a vezetője.

A védelmi tárca vezetője szerint kommentjével Zaharova megsértette a szerb elnököt,

és mindazokat, akik Szerbiát és Oroszországot a közösségi médiánál komolyabb helyeken védik. „Vucic sem a népét, sem a baráti nemzeteket soha nem hagyta el, nem sértette meg, nem alázta meg” – fogalmazott Aleksandar Vulin, majd hozzátette: Vucic után a tettek maradnak meg, Zaharova után pedig csak a szégyenletes gonoszsága.

Marko Djuric pedig közölte,

a szerb elnöknek soha egy rossz szava nem volt Oroszországról, még a Fehér Házban sem beszélt az orosz érdekek ellen.

Hozzátette: Vucic másfél órát is várt arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja, és soha nem kért ehhez különleges széket. „Nem engedem meg, hogy a büszke Szerbiát támadja! Szégyellje magát!” – zárta Twitter-bejegyzését a Koszovó-ügyi iroda vezetője.

Maria Zaharova azóta válaszolt a szerb reakciókra, módosította kiírását, és közölte, félreértették a szavait, ő éppen az amerikaiak felsőbbrendűségi érzését igyekezett bírálni szavaival.

A közösségi médiában többen foglalkoztak azzal is, hogy Vucic minapi washingtoni tárgyalásait követően úgy tűnt, Donald Trump sajtótájékoztatóján értesült csak arról, mit is foglal magában az a szerződés, amit aláírt. Vucic erre úgy reagált, nem azon lepődött meg, hogy mit tartalmaz a dokumentum, hanem csak hirtelen nem volt benne biztos, hogy jó dosszié fekszik-e előtte, ezért ellenőrizte a tartalmát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére