Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szélsõséges hitszónoknak kötelezõ órákat kell vennie radikalizmusa visszaszorítására

Csordás Bettina

2018.10.29. 22:00

A szélsõséges Anjem Choudarynak a korai szabadlábra helyezése miatt kötelezõen részt kell vennie egy "deradikalizációs" programban is.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Iszlám Állam legsikeresebb brit hittérítőjét, a pakisztáni származású Anjem Choudaryt jó magaviselete és egyéb engedmények miatt  októberben szabadlábra helyezték. Védelmére azonban a brit adófizetők millióit költik majd.

A szélsőséges hitszónoknak egy kötelező "deradikalizációs" programban kell részt vennie.

A 2016. szeptember 17-én kiszabott öt és fél éves börtönbüntetését jó magaviselete miatt csaknem a felére csökkentették, így csak ez év októberéig tartózkodott a szélsőséges hittérítő a börtön falai között.

Choudarynak állítólag nem változtak a szélsőséges nézetei a rácsok mögött, így a hatóságok már kérelmezték az úgynevezett "deradikalizációs" programban való részvételét, ahol külön szakemberek foglalkoznak majd a pakisztáni származású férfival.

A programban való részvétele kötelező.

Amennyiben az órákon nem jelenik meg, úgy ismételten börtönbe kerül, ekkor már a teljes, öt és fél éves börtönbüntetés letöltésére ítélik.

Az intenzív "deradikalizációs" program személyre szabott lesz. Külön foglalkoznak majd a hírhedt hitszónok személyes sérelmeivel, amelyek a szélsőséges ideológiákhoz, a radikális iszlamizmushoz vezettek. A szakemberek gyakorlati segítséget is nyújtanak neki.

Szabadulása után a titkosszolgálatok minden lépését figyelemmel kísérik. A pakisztáni szélsőséges feleségével és öt gyermekével költözhet egy külön kialakítású, a legmodernebb biztonsági berendezésekkel felszerelt családi házba, ahol éjszakai kijárási tilalmat és állandó ellenőrzést kap, valamint egy elektromos helymeghatározót is folyamatosan viselnie kell. Choudaryt eltiltották a mecsetekben való prédikálástól, valamint az internethasználattól is, külön engedéllyel tarthat csak emberekkel kapcsolatot. A szélsőséges imám minden bizonnyal az Egyesült Királyság valaha volt legszigorúbb ellenőrzését hosszú ideig élvezheti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére