Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szaúdiak tovább növelik a nyomást Kataron

888.hu

2017.07.07. 17:58

Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom és Bahrein hamarosan újabb büntetõintézkedéseket léptet életbe.
DOHA, 17:58

Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom és Bahrein hamarosan újabb büntetőintézkedéseket léptetnek életbe.


A Katar elleni bojkottot vezető négy arab állam azt nyilatkozta csütörtökön, hogy a dohai elutasítás bizonyítja, hogy Katar tényleg terroristákat támogat, ezért további büntetőintézkedésekre van szükség. Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom és Bahrein fokozni fogja a nyomást Kataron, amely eddig sem volt kicsi: Katart teljesen elvágták a külvilágtól fizikailag. Emellett megszüntettek vele minden diplomáciai kapcsolatot.

Katar álláspontja azt a szándékát tükrözi, hogy folytassa politikáját, amelynek célja a régió biztonságának destabilizálása. Minden politikai, gazdasági és jogi intézkedést a négy ország jogainak, biztonságának és stabilitásának megőrzéséhez szükséges módon és időben kell meghozni"

– áll a nyilatkozatban. A várható további büntetőintézkedéseket nem konkretizálták.

Az Egyesült Államok egyre inkább aggódik amiatt, hogy az Perzsa-öbölben zajló diplomáciai válság egy zsákutca és nem fog egyhamar megoldódni. Az Egyesült Államok külügyminisztere, Rex Tillerson hétfőn tervezi meglátogatni a vitában közvetítő Kuvaitot.

James Mattis amerikai védelmi miniszter csütörtökön telefonon beszélt a katari védelmi miniszter, Khalid al-Attiyah-val a fokozódó feszültségek enyhítéséről. A két tisztviselő megerősítette a két ország közti stratégiai biztonsági partnerséget. Mattis hangsúlyozta Katar fontosságát az Egyesült Államok által ISIS ellen vezetett koalícióban – áll a Pentagon nyilatkozatában.

(The Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére