Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szaúdiak tagadják, hogy az amerikaiak miattuk durcásak

Nagy Gábor

2016.12.18. 18:58

Szaúd-Arábia amellett, hogy szélsõséges csoportokat pénzel Németországban, egy ideje már Jemenben fitogtatja az erejét. Persze, mindezt javarészt amerikai fegyverekkel teszi.
RIJÁD, 18:58

Szaúd-Arábia amellett, hogy szélsőséges csoportokat pénzel Németországban, egy ideje már Jemenben fitogtatja az erejét. Persze, mindezt javarészt amerikai fegyverekkel teszi.

Meglehetősen sok kritika éri a szaúdi királyságot mostanság. Az emberi jogok tiszteletben tartása eddig sem volt az erősségük, de most úgy tűnik, hogy a jemeni hadműveletek miatt is kritikacunami zúdult Rijádra – legutóbb épp szövetségesétől, az Egyesült Államoktól.

Felreppent ugyanis egy pletyka, miszerint Washington korlátozná a katonai támogatást – beleértve a fegyvereladásokat – Szaúd-Arábiának.

Az elmúlt időszakban a Rijád által végrehajtott légitámadásokban több mint 4000 civil halt meg a jemeni polgárháborúban, mindemellett uralják a légteret, és semmilyen nemzetközi szervezetnek vagy újságírónak nem engedik, hogy a háború sújtotta országba látogassanak.

Vasárnap megszólalt a szaúdi külügyminiszter, hogy reagáljon az esetleges washingtoni szankciókra. Adel Al-Jubeir tagadta, hogy az Egyesült Államok döntött a katonai támogatás korlátozásáról.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére