Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szankciós intézkedések fenntarthatatlanok

888.hu, MTI

2022.10.09. 09:01

Az orosz-ukrán háborúval összefüggő európai uniós szankciós intézkedések már fenntarthatatlanok, azok az emberek mindennapjait nehezítik meg – hangsúlyozta a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

Szita Károlyt, Kaposvár Fidesz-KDNP-s polgármesterét a műsorban annak kapcsán kérdezték, hogy az uniós szankciós politika megváltoztatását, a felzárkóztatási és helyreállítási alap magyar polgárokat is megillető forrásainak elérését kérte az Európai Bizottság elnökétől.

Úgy fogalmazott: „nagy a baj, azt nem mi okoztuk, mégis nekünk kell elszenvedni”. Ma már világosan látszik, hogy a szankciók nem érték el a céljukat, a háborúnak nem vetettek véget, ugyanakkor mindannyian szenvedünk a súlyos következményeitől – mutatott rá.

Szita Károly hangsúlyozta: elítélik Oroszország katonai agresszióját, kiállnak Ukrajna területi épsége mellett. Majd szólt arról, hogy a szolidaritás tényleges segítségnyújtásban is megnyilvánul: a megyei jogú városok ukrán menekültek százezreit fogadták be, intézményeik ukrán gyermekek és fiatalok tízezreinek biztosítanak megfelelő bölcsődei, óvodai, iskolai ellátást, oktatást és nevelést.

„Most ezeknek az intézményeknek a működése is nehéz helyzetbe került.” – hangoztatta.

Azt mondta: városvezetőként régóta hisz abban, hogy a szuverenitásnál nincs nagyobb erő, majd az energiafüggőség csökkentése mellett érvelve kiemelte: annak megvalósítását szolgálná az EU felzárkóztatási alapja, annak forrásaiból számos ilyen fejlesztést tudnának megvalósítani.

Szita Károly egyúttal arra kérte Magyarország mintegy 3200 településének polgármestereit, hogy ők is lássák el aláírásukkal az Ursula von der Leyennek írt levelet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Alapjogokért Központ: „egy Gyurcsány mind felett”

Az Alapjogért Központ a Facebook-oldalán vasárnap közzétett elemzésében azt írta, „egy Gyurcsány mind felett”: év- és jövőértékelőt tartott a „Gyurcsány-bőrbe” bújt ellenzék színe-java.

Századvég: a vasárnap életbe lépő szankciók elsősorban a gázolaj-piacon okozhatnak problémát

Az orosz olajtermékekre vonatkozó brüsszeli szankciók elsősorban a gázolaj piacán okozhatnak problémát – mondta a Századvég energia- és klímapolitika üzletágának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A németek többsége szerint hazájuk túl sok menekültet fogad be

A németek többsége szerint túl sok menekültet fogadnak be hazájukban – mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére