Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szakértõk szerint nagyot hibázott az osztrák kancellár

Bokor Gábor

2017.09.06. 22:58

Az osztrák napilapok szerdán kiemelten foglalkoztak azzal, hogy a szakértõk szerint Christian Kern osztrák kancellár hazárdjátékot játszik azzal, hogy a néppárti-szabadságpárti koalíció ellen próbált mozgósítani, azonban ebbõl a manõverbõl rossz esetben a kis pártok profitálhatnak.
BÉCS, 22:58

Az osztrák napilapok szerdán kiemelten foglalkoztak azzal, hogy a szakértők szerint Christian Kern osztrák kancellár hazárdjátékot játszik azzal, hogy a néppárti-szabadságpárti koalíció ellen próbált mozgósítani, azonban ebből a manőverből rossz esetben a kis pártok profitálhatnak.

Több mint öt héttel a választás előtt készült felmérések továbbra is határozott néppárti előnyt mérnek, a második-harmadik helyért pedig szoros szociáldemokrata-szabadságpárti küzdelmet jeleznek előre.

Christian Kern – aki a szociáldemokraták elnöke is – hétfőn jelentette be, hogy amennyiben az SPÖ második helyen végez a parlamenti választáson, úgy ellenzékbe vonul. A Kurier által megkérdezett szakértők szerint meglepő, hogy szokatlanul korán érkezik az utolsó mozgósítási kísérlet.

Kern hazárdjátékot játszik, hiszen ha ez a kijelentés a következő pár hétben nem változtat a néppárt vezető helyzetén, akkor a mondat akár bumerángként csaphat vissza"

– mondta a lapnak Wolfgang Bachmayert, az OGM közvélemény-kutató intézet vezetője.

Bachmayer szerint sokan vannak azok, akik szerint ha az SPÖ nyilvánvalóan a második helyen végez majd, így inkább egy kisebb pártot támogatnak, amelynek a parlamentbe kerüléshez minden szavazatra szüksége van.

A Der Standart szerint a baloldal végét jelenti, ha az októberi választásokon az ÖVP és az FPÖ jön ki győztesen, és koalícióra lépnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére