Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Svédországba hazatérõ dzsihadisták máris toborozzák az újabb iszlamista harcosokat

Bokor Gábor

2019.02.28. 12:30

A svédek visszafogadtak néhány terroristát, akik korábban az Iszlám Állam hívására elhagyták a skandináv államot, hogy a dzsihád nevében harcoljanak a Közel-Keleten. Nem volt jó ötlet.

Az Iszlám Állam egyre súlyosabb csapásokat szenved el a Közel-Keleten, emiatt pedig egyre több dzsihadista dönt úgy, hogy vissza akar térni az öreg kontinensre. Nagy-Britannia – a liberális nyomásgyakorlás ellenére – kitart amellett, hogy nem fogad vissza olyanokat, akik a terrorszervezet kedvéért elhagyták az országot. A svédek egészen más utat választottak, ők bátran visszaengedik a dzsihadistákat, mit sem törődve a nemzetbiztonsági kockázattal. 

A svéd sajtóban felröppent hírek szerint Stockholm lábon lőtte magát azzal, hogy megengedte a terroristáknak, hogy visszatérjenek, ugyanis nem ártatlan bocsként tértek haza, továbbra is azon dolgoznak, hogy létrejöjjön a kalifátus, és próbálják minél szélesebb körben hirdetni a szélsőséges nézeteiket. 

A dzsihadisták több nagyvárosban is illegálisan, alagsorokban működő mecseteket hoztak létre, amiket nem tudnak ellenőrizni a hatóságok. Itt terjesztik az Iszlám Állam elnyomó és brutalitáson alapuló nézeteit. A svéd titkosszolgálat, a Sapo szerint nagyjából 150-en térhettek vissza Svédországba azok közül, akik egyszer korábban már Szíriát és a terrorállamot választották. 

A svéd migránsminiszter tárt karokkal várja a terroristákat

Alice Bah Kuhnke svéd kulturális miniszter szerint a skandináv országnak vissza kell fogadnia és integrálnia kell azokat az embereket, akik az I...

A legkiterjedtebb hálózatuk a dél-svédországi Malmőben működik, ebben a városban él a legtöbb migrációs hátterű személy, és itt történik a legtöbb erőszakos bűncselekmény is az országos átlagot tekintve. 

Mindennapok Malmőben: fényes nappal egy óvoda előtt történt a brutális leszámolás

Szerda reggel több lövéssel végeztek az áldozattal, miközben onnan pár méterre a gyerekek az óvodában reggeliztek.

A TV4 Nyheterna riportjából kiderül továbbá az is, hogy a radikális hitszónokok nagy része a fiatalabb korosztály tagjait próbálja meg rávenni arra, hogy az Iszlám Államot támogassa, akár az élete feláldozásával is. 

A gyerekek hősként tekinthetnek ezekre a visszatért iszlamistákra, ami rendkívül veszélyes. Az emberek itt már nagyon aggódnak a saját gyerekeik miatt"

– mondta Michael Helders svéd aktivista. 

Malmö külvárosa, Rosengard az egyik legveszélyesebb, itt lakik a legtöbb migráns. A televíziós csatorna megkérdezett egy ott élő anyukát, aki elmondta, hogy a helyzet a negyedben évek óta romlik. Sokan csak "dzsihadistakeltetőként" tekintenek a no-go zónára. A svéd védelmi hatóságok húsz olyan ISIS-tagról tudnak, akik Malmőben élnek, azonban a tényleges szám ennél sokkal magasabb lehet. 

Peder Hyllengren, a Svéd Védelmi Egyetem egyik tanára szerint Svédország lett a radikális iszlám egyik központja Európában, ezért növekszik ott megállíthatatlanul a radikális nézeteket valló személyek száma.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Egyre nagyobb a probléma Mexikóban, ahol a közép-amerikai bevándorlók mellett megjelentek az afrikaiak is, akik így próbálnak meg bejutni az Egyesült Államokba.

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

A román állam magyarellenes lépései miatt fognak tüntetni Erdélyben

Az úzvölgyi katonatemető államosításának leállítását, a sírkert eredeti állapotának helyreállítását és Hargita megye prefektusának lemondását, vagy leváltását követeli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) azon a tüntetésen, amelyet kedd délutánra hirdetett meg Csíkszeredába, a Hargita megyei prefektusi hivatal épülete elé.

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Országunkban is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, ami számos fertőző betegséget terjeszt. A klímaváltozás következtében hazánkban nem honos állatok jelennek meg. Köszi, klímaváltozás!

Ha Brüsszel nem változtat a migrációs politikáján, sikertelen lesz

Globálisan sikertelen lesz az Európai Unió, amennyiben nem hajt végre hajtűkanyart a migrációs politikájában, ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége – jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére