Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svédeknek most lett elegük a migránsokból

Bokor Gábor

2016.12.14. 15:58

Kedd este Svédország elkezdte kirakni azokat a migránsokat, akik nem jogosultak a menekültstátuszra. Körülbelül nyolcvanezer illegális bevándorlót toloncolnak ki az országból.
STOCKHOLM, 15:58

Kedd este Svédország elkezdte kirakni azokat a migránsokat, akik nem jogosultak a menekültstátuszra. Körülbelül nyolcvanezer illegális bevándorlót toloncolnak ki az országból.

A Híradó úgy értesült, hogy Svédország nekilátott a nemrég az országba érkezett migránsok kitelepítésének. A migrációs hullámban tavaly több mint százötvenezer illegális bevándorló érkezett a skandináv országba. Most nagyjából a felüket, körülbelül nyolcvanezer, elsősorban a közel-keleti országokból érkezett embert toloncolnak vissza.

A visszatoloncolt migránsok a legtöbb fórumon fellebbeztek a döntés ellen, a bíróságok döntése értelmében azonban egyértelmű, hogy nem jogosultak a menekültstátuszra"

– mondta a lap helyi tudósítója.

A most elutasított menedékkérelemmel rendelkező bevándorlók között volt olyan, aki hazudott a kérelme beadásakor, és 18 éven alulinak mondta magát, holott 20 év feletti volt.

Ezekben az esetekben csak költséges fogászati és térdvizsgálatokkal tudták bebizonyítani, hogy a menedékkérő nem mondott igazat.

A kitoloncolást egy, a tavalyi év során meghozott törvény értelmében tehették meg a svéd hatóságok. A rendőrségnek olyan hatalmat adtak, hogy a hatóság egyszerűen összegyűjtheti azokat a menedékkérőket, akik egyértelműen elutasított döntéssel rendelkeznek.

A liberális, migránssimogató civil szervezetek, amikor megtudták, hogy honnan és mikor indul a kitoloncolás, rögvest tüntetést szerveztek a helyszínre. Még a repülőtársaság dolgozóit is megpróbálták rávenni, hogy sztrájkkal akadályozzák meg a chartergép elindulását Kabulba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére