Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svédeket nem zavarja az energiaválság

888.hu

2022.06.03. 18:00

A svéd parlament megszavazta a kőolaj, földgáz és szén kitermelésének betiltását, míg egyes jobboldali pártok szerint ez a lépés veszélyezteti Svédország biztonságos energiaellátását.

 

A svéd parlament, a Riksdag, megszavazta a bányászati engedélyek kiadásáról szóló törvény módosítását, hogy a továbbiakban ne lehessen engedélyt adni szén, kőolaj, palaolaj és földgáz kitermelésére, ahogyan korábban az urán kitermelésére sem.

A svéd kormány szerint a lépés célja, hogy segítsen csökkenteni Svédország szén-dioxid-kibocsátását.

Azt állítja, hogy a politika a klímabarát energiára való áttéréssel az ország munkahelyteremtését és az energiaexportot is segíti – írja a Breitbart.

A Riksdag ellenzéki pártjai, a Konzervatív Mérsékeltek, a Kereszténydemokraták és a populista Svéd Demokraták elítélték a kormány lépését, azt állítva, hogy a tilalom biztonsági kockázatot jelent Svédország kritikus energiahordozókkal való ellátása szempontjából.

A lényeg az, hogy környezetvédelmi szempontból nem nyerünk semmit, ráadásul a felkészültség szempontjából ugyanolyan gyenge helyzetben maradunk.”

– mondta Camilla Brodin, a kereszténydemokraták üzlet- és energiapolitikai szóvivője.

Egyesek cinikus pózolásnak nevezték a lépést, mivel Svédországnak nincsenek nagy bizonyított kőolaj- és földgáztartalékai, és jelenleg kevés vállalat végez kutatásokat ezeken a területeken.

A szénfeltárás és -kitermelés szintén minimális az ország kis készletei miatt.

A svéd kormány kitermelési tilalmára pont akkor kerül sor, amikor az ukrajnai orosz invázió és a Moszkvával szembeni szankciók miatt számos országban megugrottak az energiaárak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére