Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svédek már 15 éve is arra figyelmeztettek, hogy sebezhető az Északi Áramlat gázvezeték

888.hu

2022.09.30. 15:40

Azonban süket fülekre találtak.

 

A Svéd Védelmi Kutatási Ügynökség (FOI) állítólag már jóval több mint egy évtizede figyelmeztetett az Északi Áramlat gázvezeték támadással szembeni sebezhetőségére, és azt állította, hogy akár egyetlen robbanótöltettel felszerelt búvár megbéníthatja a vezetéket – írta meg a Breitbart.

A FOI már legalább 2007 óta figyelmeztetett az Északi Áramlat gázvezeték kockázataira és sebezhetőségére – már három évvel azelőtt, hogy az Északi Áramlat-1 gázvezeték egyáltalán megépült volna, és abban a jelentésben említést is tettek a robbanásokról.

 

Számunkra nyilvánvaló volt, hogy az Északi Áramlathoz számos biztonságpolitikai probléma kapcsolódik.”

– mondta Mike Winnerstig, a FOI biztonságpolitikai osztályának vezetője.

A vezeték elleni lehetséges támadások kivédése érdekében még válsággyakorlatokat is tartottak, amelyek során maga az orosz hadsereg is bevetésre került Svédország partjainál.

 

Mikael Odenberg, aki a jelentés 2007-es megjelenésekor svéd védelmi miniszter volt, kijelentette, hogy bár Svédország ellenezte a gázvezeték megépítését, nem tudta megakadályozni azt, mondván:

 

A kormány értékelése szerint az ENSZ tengerjogi egyezménye jogot adott az oroszoknak arra, hogy megépítsék ezt az átkozott gázvezetéket. Hiába voltak ellenvetéseim, nem volt lehetőségem megkérdőjelezni a jogászokat.”

 

Svédország, sok más országgal és különböző szakértőkkel együtt szándékos szabotázsra gyanakszik az újabb négy ismert gázszivárgás miatt, amelyet a hét elején fedeztek fel az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 vezetékben, azonban csak kevesen vádoltak meg egyenesen bárkit is az állítólagos támadással.

Ann Linde leköszönő svéd külügyminiszter a héten kijelentette: „Amit meg tudunk állapítani, az az, hogy valószínűleg szabotázsról van szó”, és Vlagyimir Putyin orosz elnököt is megemlítette. Néhányan pedig, köztük az ukránok, szintén Oroszországot okolták az állítólagos szabotázsért, míg az oroszok azt vetették fel, hogy nem az Egyesült Államok állhatott-e az incidens mögött.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő a héten kommentálta Joe Biden amerikai elnöknek az ukrajnai orosz inváziót megelőzően, februárban tett megjegyzését, amelyben Biden elnök kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak megvannak a módszerei az Északi Áramlat-2 gázvezeték leállítására, ha Oroszország megszállja Ukrajnát.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Futott egy dezodor-reklám a tévében. Úgy ült a lépdelő lovon a főszereplő, mintha minden rendben lenne. Ám ő a ló fara irányában pislogott, miközben fülig érő szájjal jelezte, mindegy merre megy a ló, oda vagy vissza, neki a reklámozott dezodor a legjobb.

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

A még lezárt, építési hulladékkal teledobált Lánchíd meghökkentő fényárban úszik éjjel és nappal(!) is, fedezte fel a RIPOST. Eközben a takarékosságra hivatkozva idén nem kapott karácsonyi kivilágítást Budapest. Aki mégis díszkivilágítást akar, nézegetheti a szemetes Lánchidat.

Cristiano Ronaldo haza akart utazni a vb-ről, mert utál a kispadon ülni

Cristiano Ronaldo haza akart utazni a vb-ről, mert utál a kispadon ülni

Megviselte a Svájc elleni 6-1-es győzelem Cristiano Ronaldót. Leginkább az idegeit, a pályán eltöltött mintegy 20–25 perc nem okozhatott gondot a futballcsillagnak. Fernando Santos portugál szövetségi kapitány csak csereként vetette be, és ez annyira felbőszítette a 37 éves játékost, hogy ott akarta hagyni a világbajnokságot.

Soros ügyészeket pénzel, hogy enyhítsenek a bűncselekményt elkövető migránsok ítéletén

Soros ügyészeket pénzel, hogy enyhítsenek a bűncselekményt elkövető migránsok ítéletén

A Soros György által pénzügyileg támogatott kerületi ügyészek új büntetőjogi kezdeményezést kovácsolnak, amelynek célja, hogy az illegális migránsokat bűnelkövetés esetén másként kezeljék, mint az amerikai állampolgárokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére