Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svéd migránsminiszter tárt karokkal várja a terroristákat

Bokor Gábor

2017.03.14. 16:28

Alice Bah Kuhnke svéd kulturális miniszter szerint a skandináv országnak vissza kell fogadnia és integrálnia kell azokat az embereket, akik az Iszlám Állam soraiban harcoltak, és onnan tértek vissza az északi országba.
STOCKHOLM, 16:28

Alice Bah Kuhnke svéd kulturális miniszter szerint a skandináv országnak vissza kell fogadnia és integrálnia kell azokat az embereket, akik az Iszlám Állam soraiban harcoltak, és onnan tértek vissza az északi országba.

Egészen elképesztő és vérlázító nyilatkozatot adott ki Alice Bah Kuhnke svéd kulturális miniszter. A gambiai édesapával rendelkező politikus tárt karokkal várja azokat a svédeket, akik jelenleg az Iszlám Állam vagy bármi egyéb szélsőséges iszlamista szervezet soraiban harcolnak a Közel-Keleten. Kuhnke szerint ezeket a békés jószágokat vissza kell fogadni, mivel integrálni tudják őket a társadalomba. A program sikerességére számos példa van.

A svéd állami tévének, az SVT-nek adott vasárnapi interjújában Kuhnke elmondta, hogy háromszáz olyan honfitársáról tudnak a hatóságok, akik elhagyták Svédországot azért, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzanak és a soraiban harcoljanak a dzsihád nevében. Körülbelül a felük azonban már vissza is tért az országba.

Vissza kell őket szoktatnunk a demokratikus társadalmunkba. Nem tudni, hogy a visszatérők mekkora hányada radikalizálódott és hányan vannak azok, akik azért tértek vissza mert csalódtak az iszlamistákban"

– fogalmazott a miniszter.

A politikus szerint tíz és harminc közé tehető azoknak az embereknek a száma, akiket idáig megpróbáltak lebeszélni a radikális nézetekről, azonban nem tudni, hogy az ő esetükben sikerrel jártak-e a szakemberek.

A miniszter kirohanása után egész Svédország felbolydult, többen élesen kritizálták a politikust, mondván nem lehet olyat mondani, hogy minden terroristát visszavár egy ország. Magnus Sranstorp terrorizmus-szakértő szerint azért is felháborítóak Kuhnke szavai, mivel pontosan tudható, hogy két korábbi svéd dzsihádista is köthető a tavalyelőtti párizsi és a tavalyi brüsszeli merényletekhez. Több svéd város is különböző kedvezményekkel várja a visszatérő iszlamistákat. Lund városa például elengedné a terroristák korábbi tartozásait, ingyenes lakhatást és díjmentes vezetési órákat biztosítana a szélsőségeseknek.

A svéd kormány napjainkig fizeti a különböző jóléti szolgáltatásokat azoknak, akik Irakba és Szíriába mentek harcolni Allah nevében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére