Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svéd kormányfõ csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

Sümeghi Lóránt

2017.12.14. 20:58

Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek néhány év Svédországot megcélzó, masszív migrációs hullámokra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, a Közel-Keletrõl nemcsak bevándorlók érkeznek, hanem velük együtt az antiszemitizmus is.
STOCKHOLM, 20:58

Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek néhány évnyi Svédországot megcélzó, masszív migrációs hullámokra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, a Közel-Keletről nemcsak bevándorlók érkeznek, hanem velük együtt az antiszemitizmus is.

Ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy az antiszemitizmusnak és a zsidók gyűlöletének nincs helye az országunkban – idézte a svéd miniszterelnök szavait a Svenska Dagbladet. A lap szerint Löfven kifejezetten a hétvégén bekövetkezett, göteborgi zsinagóga elleni támadás kapcsán hozta szóba a témát, melyet elszomorítónak nevezett.

Mint ismert, álarcosok gyújtópalackkal dobáltak meg egy zsinagógát a svédországi Göteborgban szombaton késő este. A támadásban szerencsére senki nem sérült meg, a helyi médiumok beszámolói szerint az üggyel kapcsolatban három migránst tartóztattak le, akik az elmúlt években a Közel-Keletről érkeztek Svédországba.

A svéd kormányfő szerint a helyi zsidók "mindkét oldalról" veszélynek vannak kitéve az országban, azonban kiemelte,

az utóbbi években Svédországba áramló bevándorlók körében megugrott az antiszemitizmus mértéke."

Ez pedig Löfven szerint teljesen ellentmond az ország nyitott társadalomról szóló eszméjének. Érdemes megjegyezni, a kormányfő szavai némiképp elkésettnek tűnnek, ugyanis a migránsválság kitörését megelőző évben, a tíz legantiszemitább országok közé sorolták Irakot, Jement, Algériát, Líbiát, Tunéziát, Jordániát és Marokkót. Ezen országok pedig köztudottan a Európába igyekvő bevándorlók bölcsői.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére