Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svéd konzervatívok vezetõje szerint a tömeges bevándorlás a nõk biztonságát veszélyezteti

888.hu

2019.03.10. 14:10

Ebba Busch Thor, a svéd Kereszténydemokraták (KD) vezetõje egy napilapnak írt véleménycikkben arról értekezik, hogy a jelenlegi svéd kormány bevándorláspolitikája veszélybe sodorta a nõk biztonságát.

Ebba Busch Thor, a svéd Kereszténydemokraták (KD) vezetője egy napilapnak írt véleménycikkben arról értekezik, hogy a jelenlegi svéd kormány bevándorláspolitikája veszélybe sodorta a nők biztonságát.

A konzervatív párt vezetője – a svéd viszonyokhoz képest – keményen bírálta a baloldali kormányt egy, az Aftonbladetban közölt írásában. A politikus szerint miközben a baloldali kormány elvileg támogatja a feministákat és céljaikat, a nők biztonságáról megfeledkezett. Mint írta, Svédországban sok helyen a nők félnek kimenni az utcára.

A félelem nagyrészt fiatal férfiak olyan csoportjai miatt alakult ki, akik gyakran a világ azon részeiből érkeztek, ahol a zaklatásoknak köszönhetően a nők nem mozoghatnak szabadon”

– írja Thor a bevándorlókra utalva.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy egyes közösségekben a fiatalokat segítő szervezetek kifejezetten arra kérik a fiatal lányokat, hogy egyedül ne menjenek ki az utcára. Se éjszaka, se nappal.

Ez azt jelenti, hogy a nők méltósága a férfiaké alá van rendelve. A nőknek csak azért kell otthon maradniuk, vagy kísérettel kimozdulniuk, mert egyes férfiak nem tudnak uralkodni magukon. Ezt nem akarom, nem tudom és nem is fogom elfogadni. És hangoztatni fogom a véleményemet is a kérdésben – írta a politikus.

Busch Thor kritikájából kijutott a feministáknak is, akikkel kapcsolatban azt kifogásolta, hogy közülük sokan túl elfoglaltak, mert olyan fontos kérdésekkel foglalkoznak, mint "a Lego-karakterek nemi sztereotípiái", vagy a férfiak művészeti alkotásai a stockholmi metrókban, ám eközben valódi kérdéseket kellene megoldani.

Ezt a kérdést intézem a nemi egyenlőségen vitázókhoz: fel akartok-e építeni egy újfajta feminizmust, vagy továbbra is a probléma részei akartok lenni?"

– tette fel a kérdést a Lego-kérdéssel foglalatoskodó hölgyeknek.

Jobboldali fordulat?

A svéd Kereszténydemokraták egyre inkább jobboldalra tolódnak, a bevándorlásellenesség egyre több teret nyer a pártban. A legutóbbi időben az is szóba került, hogy együttműködhetnének a Svéd Demokratákkal, a valódi bevándorlásellenes svéd párttal. Ebben a kérdésben tavaly kérte ki a pártvezetés a párt tagságának véleményét, és 83 százalék szerint a két pártnak együtt kellene működnie. A kereszténydemokraták azt is támogatják, hogy Svédország izraeli nagykövetsége Jeruzsálembe költözzön.

Az alcímbeli kérdőjel arra utal, hogy a pártban a konzervativizmus mellett erőteljesen jelen van a liberális ideológia is. Ezt mutatja, hogy bár a párt tagsága egyre inkább bevándorlásellenes, a párt vezetői körében nem ilyen egyszerű a helyzet. A svéd Kereszténydemokraták ugyanis, a konzervatív-liberális Mérsékelt Párttal egyetemben nemrég kezdeményezték a Fidesz-KDNP kizárását az Európai Néppártból. A kezdeményezés hivatalosan a magyar kormány Juncker-plakátjai miatt történt, ám mindkét párt korábban tárt karokkal várta a migránsokat és bőven maradtak olyanok, akik még mindig így gondolják. Így a bevándorlás kérdése is szerepet játszhatott a Fidesz ellen meghozott döntésben. A magyar kormánypárt kizárására tett kísérlet valószínűleg elbukik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére