Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svéd konzervatívok vezetõje szerint a tömeges bevándorlás a nõk biztonságát veszélyezteti

888.hu

2019.03.10. 14:10

Ebba Busch Thor, a svéd Kereszténydemokraták (KD) vezetõje egy napilapnak írt véleménycikkben arról értekezik, hogy a jelenlegi svéd kormány bevándorláspolitikája veszélybe sodorta a nõk biztonságát.

Ebba Busch Thor, a svéd Kereszténydemokraták (KD) vezetője egy napilapnak írt véleménycikkben arról értekezik, hogy a jelenlegi svéd kormány bevándorláspolitikája veszélybe sodorta a nők biztonságát.

A konzervatív párt vezetője – a svéd viszonyokhoz képest – keményen bírálta a baloldali kormányt egy, az Aftonbladetban közölt írásában. A politikus szerint miközben a baloldali kormány elvileg támogatja a feministákat és céljaikat, a nők biztonságáról megfeledkezett. Mint írta, Svédországban sok helyen a nők félnek kimenni az utcára.

A félelem nagyrészt fiatal férfiak olyan csoportjai miatt alakult ki, akik gyakran a világ azon részeiből érkeztek, ahol a zaklatásoknak köszönhetően a nők nem mozoghatnak szabadon”

– írja Thor a bevándorlókra utalva.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy egyes közösségekben a fiatalokat segítő szervezetek kifejezetten arra kérik a fiatal lányokat, hogy egyedül ne menjenek ki az utcára. Se éjszaka, se nappal.

Ez azt jelenti, hogy a nők méltósága a férfiaké alá van rendelve. A nőknek csak azért kell otthon maradniuk, vagy kísérettel kimozdulniuk, mert egyes férfiak nem tudnak uralkodni magukon. Ezt nem akarom, nem tudom és nem is fogom elfogadni. És hangoztatni fogom a véleményemet is a kérdésben – írta a politikus.

Busch Thor kritikájából kijutott a feministáknak is, akikkel kapcsolatban azt kifogásolta, hogy közülük sokan túl elfoglaltak, mert olyan fontos kérdésekkel foglalkoznak, mint "a Lego-karakterek nemi sztereotípiái", vagy a férfiak művészeti alkotásai a stockholmi metrókban, ám eközben valódi kérdéseket kellene megoldani.

Ezt a kérdést intézem a nemi egyenlőségen vitázókhoz: fel akartok-e építeni egy újfajta feminizmust, vagy továbbra is a probléma részei akartok lenni?"

– tette fel a kérdést a Lego-kérdéssel foglalatoskodó hölgyeknek.

Jobboldali fordulat?

A svéd Kereszténydemokraták egyre inkább jobboldalra tolódnak, a bevándorlásellenesség egyre több teret nyer a pártban. A legutóbbi időben az is szóba került, hogy együttműködhetnének a Svéd Demokratákkal, a valódi bevándorlásellenes svéd párttal. Ebben a kérdésben tavaly kérte ki a pártvezetés a párt tagságának véleményét, és 83 százalék szerint a két pártnak együtt kellene működnie. A kereszténydemokraták azt is támogatják, hogy Svédország izraeli nagykövetsége Jeruzsálembe költözzön.

Az alcímbeli kérdőjel arra utal, hogy a pártban a konzervativizmus mellett erőteljesen jelen van a liberális ideológia is. Ezt mutatja, hogy bár a párt tagsága egyre inkább bevándorlásellenes, a párt vezetői körében nem ilyen egyszerű a helyzet. A svéd Kereszténydemokraták ugyanis, a konzervatív-liberális Mérsékelt Párttal egyetemben nemrég kezdeményezték a Fidesz-KDNP kizárását az Európai Néppártból. A kezdeményezés hivatalosan a magyar kormány Juncker-plakátjai miatt történt, ám mindkét párt korábban tárt karokkal várta a migránsokat és bőven maradtak olyanok, akik még mindig így gondolják. Így a bevándorlás kérdése is szerepet játszhatott a Fidesz ellen meghozott döntésben. A magyar kormánypárt kizárására tett kísérlet valószínűleg elbukik.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egészen elképesztő, mit összesivalkodnak a bevándorláspártiak Von der Leyen bizottsága miatt

Egészen elképesztő, mit összesivalkodnak a bevándorláspártiak Von der Leyen bizottsága miatt

A legtöbb felháborodást az európai életmód védelmével foglalkozó, valamint a demokráciáért és demográfiáért felelős portfolió váltotta ki.

Lezárult a szavazás, megvan a győztese az első Publik Ligájának!

Lezárult a szavazás, megvan a győztese az első Publik Ligájának!

Szerdán került sor a Publik Ligájának döntőjére, ahol három versenyző mérkőzött meg egymással: Jobbágyi Zsófia, Szentesi Zöldi László és Tóth Dalma. Mutatjuk az eredményeket!

Szijjártó: a nemzet teljesítménye a helyi közösségek teljesítményéből áll össze

A magyar gazdaság, Magyarország megerősödésében a vidéki városok és közösségek egyre nagyobb szerepet játszottak az elmúlt években – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tiszafüreden, a 186 millió forintból épülő új piaccsarnok ünnepélyes alapkőletételén.

Bevallotta az Index, hogy propagandát tol

Bevallotta az Index, hogy propagandát tol

Innentől kezdve aztán tényleg nehéz lesz magukat „függetlennek”, „objektívnek” hazudniuk.

Fidesz-KDNP: nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait

A magyar kormánypártok véleményét Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője ismertette.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére