Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svéd képregényhõs szivárványos zászlóval üti ki a lengyel nacionalista cselszövõt

Nagy Gábor

2018.05.02. 21:55

Kisebb felháborodás robbant ki egy svéd képregény magazin címlapja miatt. Kérdés, miért került egy svéd szuperhõs kezébe szivárványos zászló, s miért kell azzal lengyel "nacionalistákat" fegyelmezni.
STOCKHOLM, 21:55

Kisebb felháborodás robbant ki egy svéd képregény magazin címlapja miatt. Kérdés, miért került egy svéd szuperhős kezébe szivárványos zászló, s miért kell azzal lengyel „nacionalistákat” fegyelmezni.

A Fantomen című svéd magazin címlapján Phantom látható, egy népszerű svéd szuperhős, akit egy amerikai képregényben láthattunk először még 1936-ban. A történet alapján Phantom Varsóba utazik, ahol szivárványos zászlóval a kezében megrendszabályozza a lengyel „nacionalista” tüntetőket. Phantom, mielőtt belekezdene a „nagytakarításba”, hogy megvédje az LMBT-közösségek tüntetését, a következőket mondja:

Gyorsan kell cselekednem, mielőtt vér folyna az utcákon”.

Mikael Sol, a Fantomen szerkesztője szerint a címlapot és magát a történetet is egy Philip Madden nevű író inspirálta, aki Lengyelországban él, és számos írásában felhívta már a figyelmet arra, hogy a féktelen nacionalizmus miatt milyen kirekesztésben kell élniük az ottani LMBT-közösségeknek. A képregény kapcsán úgy fogalmazott:

Azt gondoltam, hogy gyönyörűen szimbolizálja a szivárványos zászló az elfogadás melletti kiállást, szemben a színtelen, szürke ruhát viselő cselszövővel, aki az intolerancia mellett foglal állást”.

Sol hozzátette: megérti, hogy sokak szemében visszatetsző a címlap, de szerinte nagyon fontos, hogy az emberek azt érezzék: szabadon és biztonságban kiállhatnak a döntésük mellett. Ezt szimbolizálja a címlap és a történet is.

Csakhogy a Fantomen címlapja kisebb felháborodást váltott ki Lengyelországban. A botrányról még a lengyel Telewizja Republika nevű tévéadón is „megemlékeztek”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére