Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svájciak 76 százaléka helyesli a burka betiltását

Sümeghi Lóránt

2018.01.09. 12:00

Egy frissen közölt kutatás szerint a svájciak döntõ többsége betiltaná a burka viselését, ugyanakkor a teljes arcot elfedõ ruházat mellett így is minden ötödik megkérdezett kiáll.
BERN, 12:00

Egy frissen közölt kutatás szerint a svájciak döntő többsége betiltaná a burka viselését, ugyanakkor a teljes arcot elfedő ruházat mellett így is minden ötödik megkérdezett kiáll.

Miután szeptemberben sikerült összegyűjteni a népszavazási kezdeményhez szükséges 100 ezer aláírást, a hétvégén két svájci lap több mint ezer ember megkérdezésével kutatást végzett a témában. Az eredmények szerint 

  • a svájciak 76 százaléka betiltaná a teljes arcot eltakaró ruházatot,
  • miközben 20 százalékuk engedélyezné azt,
  • a maradék válaszadónak pedig nincs véleménye a kérdésben.

A népszavazási kezdeményezést a svájci kormány ellentmondásosnak ítélte, álláspontja szerint a kantonoknak külön-külön kellene szabályoznia az efféle kérdéseket ahelyett, hogy országos szinten kelljen erről rendeletet hozni. Ugyanakkor tavaly decemberben mégis elfogadtak egy országos határozatot, miszerint senkit sem lehet arra kényszeríteni, hogy arcát nyilvános helyeken eltakarja. Sajtóértesülések szerint 2019 előtt biztosan nem fogják kiírni a referendumot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére