Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Srí Lanka-i kémfőnök mulasztása is hozzájárult a húsvéti robbantássorozathoz

Forisek Ádám

2019.10.25. 18:15

A Srí Lanka-i merényletsorozatban 269 ember vesztette életét.

Az idei évben történt húsvétvasárnapi merényletsorozat az egész világot megrázta. A Srí Lankán történt robbantások keresztény templomokban és szállodákban történtek, összesen 269 fő halt meg a támadás során. A merénylet után az országban parlamenti bizottság állt fel a körülmények kivizsgálására, mely során fény derült arra, hogy az állami hírszerzés főnöke, Nilantha Jayawardena súlyos mulasztása is közrejátszhatott a tragédiában.

A jelentés szerint a kémfőnök a támadásokról már április negyedikén, 17 nappal a támadássorozat előtt tudomást szerzett, ám az információkat nem osztotta meg más ügynökségekkel.

Jayawardena ráadásul saját maga figyelte meg a támadók vezérét, Mohamed Zahrant, ám mikor az ország biztonsági tanácsa ülésezett április kilencedikén, Jayawardena csak annyit mondott a védelmi minisztérium embereinek, hogy Zahranról majd később küld egy jelentést. Ha viszont az ő ügyét ott és helyben megtárgyalják, meg lehetett volna előzni a húsvétvasárnapi mészárlást a parlamenti bizottság szerint.

A bizottság reformokat sürget a biztonsági és hírszerzési szektorokban, szigorúbban kívánja ellenőrizni a pénzügyi tranzakciókat, és a vallási szélsőségesek tevékenységét is jobban kellene felügyelni a meglátásuk szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

Meghatározhatják a hamburgi lakosoknak, hogy mennyi meleg vizet használhatnak

Hamburg, az Európai Unió legnagyobb városa, amely nem főváros, arra figyelmeztetett, hogy az orosz energiaválság okozta káosz miatt forró víz esetében már mennyiségi limiteket vezethetnek be háztartásonként – írta meg a napi.hu.

A baloldal arra játszik, hogy a népharag elzavarja Orbán Viktort. Soha!

A baloldal arra játszik, hogy a népharag elzavarja Orbán Viktort. Soha!

Én nem értem magunkat, magyarokat. Mi az, amit nem tudunk szeretni a Demokratikus Koalícióban, ebben a melegszívű, önzetlen társaságban, akik csak a népért élnek-halnak?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére