Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Srí Lanka-i kémfőnök mulasztása is hozzájárult a húsvéti robbantássorozathoz

Forisek Ádám

2019.10.25. 18:15

A Srí Lanka-i merényletsorozatban 269 ember vesztette életét.

Az idei évben történt húsvétvasárnapi merényletsorozat az egész világot megrázta. A Srí Lankán történt robbantások keresztény templomokban és szállodákban történtek, összesen 269 fő halt meg a támadás során. A merénylet után az országban parlamenti bizottság állt fel a körülmények kivizsgálására, mely során fény derült arra, hogy az állami hírszerzés főnöke, Nilantha Jayawardena súlyos mulasztása is közrejátszhatott a tragédiában.

A jelentés szerint a kémfőnök a támadásokról már április negyedikén, 17 nappal a támadássorozat előtt tudomást szerzett, ám az információkat nem osztotta meg más ügynökségekkel.

Jayawardena ráadásul saját maga figyelte meg a támadók vezérét, Mohamed Zahrant, ám mikor az ország biztonsági tanácsa ülésezett április kilencedikén, Jayawardena csak annyit mondott a védelmi minisztérium embereinek, hogy Zahranról majd később küld egy jelentést. Ha viszont az ő ügyét ott és helyben megtárgyalják, meg lehetett volna előzni a húsvétvasárnapi mészárlást a parlamenti bizottság szerint.

A bizottság reformokat sürget a biztonsági és hírszerzési szektorokban, szigorúbban kívánja ellenőrizni a pénzügyi tranzakciókat, és a vallási szélsőségesek tevékenységét is jobban kellene felügyelni a meglátásuk szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére