Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A spanyol kormányt ostorozzák a civil szervezetek a migránsok miatt

Tóth Dalma

2017.11.23. 16:58

A spanyol kormány kénytelen volt a hirtelen érkezett ezer migráns közül többeket az újonnan épített, használatlan börtönben elhelyezni, ami miatt a civil szervezetek egybõl kiakadtak, azt hangoztatván, hogy igazságtalanul kriminalizálják a migránsokat.
MADRID, 16:58

A spanyol kormány kénytelen volt a hirtelen érkezett ezer migráns közül többeket az újonnan épített, használatlan börtönben elhelyezni, ami miatt a civil szervezetek egyből kiakadtak, azt hangoztatván, hogy igazságtalanul kriminalizálják a migránsokat.

November 17-19-e között közel ezer migráns ért partot Spanyolországnál. Az illegális bevándorlókat általában először őrizetbe veszik, és csak utána küldik őket ki a migránsközpontokba, ahol addig tartózkodnak, amíg elbírálják a menekültkérelmüket.

Mivel nem volt elég hely a központokban, a hatóságok 500, többségükben algériai migránst az újonnan épített börtönkomplexumba küldtek Archidonába – írja az RT. A börtönkomplexumban sok terem, betegszoba, sportpályák, fodrászat, edzőterem, különböző műhelyek, szabadidős szobák, zuhanyzók ás légkondicionáló is van. 

Úgy gondoljuk, jobb, ha a migránsokat központokba tereljük, amelyek a legújabb technikával vannak felszerelve – ahol van fűtés, ágyak, zuhanyzók, mosdó és sportolási lehetőség –, ahelyett, hogy táborokban helyeznénk el őket, mint más országok – mondta a belügyminiszter, Juan Ignacio Zoido az Onda Cero rádiónak.

Mindennek ellenére a döntést több emberi jogi és migránssimogató civil szervezet ellenezte.

A civilek ezzel kapcsolatosan egy közleményt is kiadtak, amit 22 szervezet írt alá, köztük az emberi jogokért küzdő APDHA, az SOS Racism Federation és a Doctors of the World. A szervezetek egységesen illegálisnak nevezték a lépést és azzal vádolták a kormányt, hogy így kriminalizálja a migránsokat. Kiemelték, hogy a spanyol törvények szerint, a börtönök nem minősülhetnek migránsközpontnak, ezért arra szólították fel a belügyminisztert, hogy azonnal orvosolja  a helyzetet. Jesuit Migration Service is kritizálta a döntést. Szerintük ezzel megsértik a migránsok jogait és alkotmányos garanciáit, valamint igazságtalanul kriminalizálják őket.

A civilek egyből ki is látogattak ügyvédekkel karöltve a helyszínre. Kifogásolták, hogy az illegális bevándorlók nem telefonálhatnak a családjuknak, ezért nem tudják informálni őket a hollétükről. Azt is kifogásolták, hogy a személyzet olyan ruhát visel, amit a börtönőrök szoktak, nem pedig olyat, amilyeneket a migránsközpontokban dolgozó személyzet hord.

Görögország és Olaszország után Spanyolországon keresztül érkezik a legtöbb migráns Európába. Az adatokból kiderül, hogy az elmúlt évben megháromszorozódott a tengeren keresztül Spanyolországba érkező illegális bevándorlók száma, így az közel 18 ezer főre duzzadt, a tavaly ugyanezen időszakban mért 5 445 főhöz képest.

Idén eddig 160 ezer migráns választotta a tengeren keresztül Európa felé vezető utat a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére