Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A spanyol jobboldali párt is kikéri az emberek véleményét az illegális migrációról

888.hu

2022.10.12. 13:20

A VOX vezetője, Santiago Abascal a hétvégén Madridban tartott Viva 22 elnevezésű rendezvényen jelentette be, hogy népszavazási javaslatot nyújtanak be több kérdésben, közte a bevándorlásról is.

 

Santiago Abascal úgy gondolja, hogy a spanyol állampolgároknak közvetlenebb beleszólást kellene biztosítani a politikába. A népszavazás mellett azt is követelte, hogy írjanak ki országos választásokat a jelenlegi baloldali miniszterelnök, Pedro Sanchez eltávolítása érdekében.

 

Kijelentette, hogy pártja azt szeretné megkérdezni a spanyoloktól, hogy akarják-e, hogy minden illegális bevándorlót kitoloncoljanak azokkal együtt, akik bűncselekmények elkövetésének szándékával érkeznek Spanyolországba – írja az El Mundo című spanyol lap.

 

Vagyis arról kell majd szavaznunk, hogy akarunk-e biztonságos határokat és rendezett bevándorlási politikát, amely megvédi a szabadságunkat, a biztonságunkat és a jólétünket.”

– mondta Abascal.

 

A VOX vezetője hasonló népszavazást javasolt számos más kérdésben is, mint például többek között a „nemzet egységét és integritását veszélyeztető” politikai pártok betiltásáról.

 

A Viva22 nevű rendezvényen Orbán Viktor mellett Donald Trump volt amerikai elnök is küldött egy videót a spanyoloknak, melyben a VOX vezetőjét „hihetetlennek” nevezett, akit a támogatásáról is biztosított.

 

Úgy fogalmazott:

 

Meg kell győződnünk arról, hogy megvédjük a határainkat, és sok nagyon jó konzervatív dolgot teszünk. Spanyolország egy nagyszerű ország, és mi azt akarjuk, hogy nagyszerű ország maradjon, úgyhogy gratulálok a VOX-nak a sok nagyszerű üzenethez, amit eljuttat a spanyol embereknek és a világnak... Gratulálni szeretnék, köszönöm szépen a hihetetlen munkát, amit végez.”

 

 

 

Abascal már 2019-ben arról beszélt, hogy azt szeretné, ha Spanyolországban betiltanák a szeparatista pártokat, például a Katalónia régióban működő pártokat.

 

Ezzel a képtelenséggel szemben arra kell kérnünk a spanyolokat, hogy döntsék el, hogy az adójukkal fenn kívánják-e tartani azokat a pártokat, amelyek Spanyolországot meg akarják törni és a rasszizmust támogatják, vagy éppen ellenkezőleg, a nemzeti összetartozást akarják-e biztosítani.”

– mondta a hétvégén.

 

Az energia egy másik fontos téma, amelyet a VOX közvetlenül a spanyol választók elé kíván vinni: Abascal népszavazás kiírása mellett érvel, amely arról szólna, hogy Spanyolország váljon-e energiafüggetlenné, és a külföldi energiára való támaszkodás helyett inkább a spanyolországi természetes energiaforrásokat aknázza ki.

 

Abascal javaslatai megegyeznek a francia jobboldali Marine Le Pen javaslatával, amelyet az év elején, a francia elnöki posztért folytatott utolsó kampánya során fogalmazott meg. Le Pen szintén népszavazások sorozatát javasolta a bevándorlásról, hogy teljesen átalakítsa az ország menekültügyi és migrációs rendszerét.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére