Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

A spanyol baloldal végleg el akarja törölni Franco tábornok emlékét

Horváth József György

2018.08.01. 22:00

A kegyeletsértés és a történelemgyalázás mindennapossá vált Spanyolországban, mióta két hónappal ezelõtt szocialista kormány került az ország élére. A legtöbb ilyen incidens a Franco tábornokkal kapcsolatos kegyhelyeket érinti.

A legújabb baloldali aljasság, hogy az északnyugat-spanyolországi Ferrol városának önkormányzata visszaveszi a néhai diktátor, Francisco Franco tábornoknak ajándékozott sírhelyet – közölte a testület döntését a spanyol sajtó.

A galiciai város 1962-ben határozott úgy, hogy nyughelyet adományoz híres szülöttjének az akkor elkészült új, helyi köztemetőben.

Korábban egy Franco tábornokot ábrázoló hatalmas lovasszobor állt Ferrol főterén, de 2010 márciusában eltávolították és egy katonai raktárba szállították, ahol azóta is egy ponyva alatt tárolják.

Az 1975-ben elhunyt tábornok sírja egyelőre a Madrid melletti Elesettek Völgyében lévő gigantikus mauzóleumban található, ám a két hónapja hatalomra került szocialista kormány egyik első bejelentése az volt, hogy eltávolíttatja onnan a tábornok földi maradványait, ami már önmagában kegyeletsértő.

Eltávolíttatná Franco tábornok földi maradványait az Elesettek Völgyéből az új spanyol kormányfő

Pedro Sánchez új spanyol miniszterelnök hétfőn este megerősítette, kormánya elszánt abban, hogy exhumálja és áthelyezze Francisco Franco tábornok, néhai spanyol diktátor földi maradványait a Madrid melletti Elesettek Völgyében lévő gigantikus mauzóleumból, amelyet a megbékélés és „a fasizmus elleni harc emlékhelyévé" akar változtatni.

Ugyan azt egyelőre még nem tudni, hogy mikor kerülhet sor az exhumálásra, de a ferroli önkormányzatban felmerült, hogy az örökösök esetleg a szülővárosában kívánják majd végső nyugalomra helyezni az egykori országvezetőt.

Nem szeretnénk egy francóista zarándokhellyé válni"

– indokolta Jorge Juan Suárez Fernández baloldali polgármester a helyi képviselő-testület döntését.

Suárez a helyi Ferrol en Común párt vezetője, amit 2015-ben alapított, és amely országosan az Egyesült Baloldal szövetsége alá tartozik.

 

Kegyeletsértés a köbön

Ugyanis a sírhely visszavétele egyben azt is jelenti, hogy exhumálni kell Franco apai nagyszüleinek, nagynénjének, illetve egyik lánytestvérének földi maradványait is, akiket ott, Ferrolban temettek el. Kérdés, hogy ha sor kerül az exhumálásokra, hol fog békében nyugodni Franco tábornok és családja?

A baloldali aljasságból kiindulva, a spanyol szociktól kitelik, hogy jelöletlen sírba temessék vagy szétszórják Franco hamvait, hogy ne lehessen nyughelye és az ne szolgálhasson kegyeleti vagy zarándokhelyként.

Spanyolországban máig él egy mondás, "Con Franco vivíamos mejor", ami annyit tesz, hogy "jobban éltünk Franco idején". A tábornoknak a mai napig nagy kultusza van Spanyolországban, amit a balliberális oldal régóta szeretne lerombolni.

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hollik István: Az ellenzék a kitalált orosz beavatkozás helyett saját magában kellene, hogy keresse a kudarca okát

Hollik István: Az ellenzék a kitalált orosz beavatkozás helyett saját magában kellene, hogy keresse a kudarca okát

Csak neked, csak most

A bevándorláspárti brüsszeli elit leváltáshoz szükséges változás és a patkányozó balliberális ellenzéknek megadható legjobb válasz érdekében egyaránt fontos, hogy minél többen vegyenek részt az EP választáson, a szavazatukat a Fidesz-KDNP-re adva – mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Hollik István. A kormányszóvivő nevetségesnek tartja, hogy a balliberális pártok és média már most elkezdték az ellenzék gyenge szereplését egy kitalált orosz beavatkozásra ráfogni.

Az Európai Egyesült Államok létrehozása valamennyi magyar érdekét egyaránt sérti

Az ezt támogató ellenzéki pártlistákra leadott minden egyes szavazat nem más, mint a magyar választópolgárok önrendelkezési jogának elvonására adott felhatalmazás.

889
Így büntetik a Jobbikot a kiábrándult szavazóik

Így büntetik a Jobbikot a kiábrándult szavazóik

Kinyílott a pitypang

Jobbikos tollakkal teszik az ikszet a Fidesz mellé.

Szépségkirálynő-választás extrák nélkül

Szépségkirálynő-választás extrák nélkül

Piszkostizenkettő

Ha az ember megnézi a jelöltek vitáját, az az érzése támad, hogy egy sztereotipikus amerikai szépségkirálynő-választáson van – csak épp a versenyzők nem rendelkeznek az utóbbin résztvevők esztétikai előnyével.

Szivárványos zászlóval buzdít szavazásra az Európai Bizottság

Szivárványos zászlóval buzdít szavazásra az Európai Bizottság

Kinyílott a pitypang

A Jean-Claude Juncker vezette Bizottság így kampányol az EP-választáson.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére