Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Soros György által pénzelt szervezet Mexikóban bontja a rendet

Tóth Dalma

2017.04.24. 18:28

Egy holland vitorláshajó legális abortuszt ígér a nõknek. A Soros György által támogatott hajó a világ körüli útja során Mexikóhoz érkezett.
MEXIKÓVÁROS, 18:28

Egy holland vitorláshajó legális abortuszt ígér a nőknek. A Soros György által támogatott hajó a világ körüli útja során Mexikóhoz érkezett.

A Women on Waves elnevezésű kezdeményezést Soros György pénzeli a Catholic News Agency jelentése szerint. A Soros-féle Nyitott Társadalom Alapítványnak egy hároméves terve van arra, hogy miképp vezessék be az abortuszt 2019-ig az olyan országokban, amelyek védik a meg nem született gyermekek jogait. A milliárdos üzletember olyan országok törvénykezésébe akar beleszólni, mint Írország, Mexikó, Zambia, Nigéria és Tanzánia.

A Women on Waves elnevezésű hajó múlt héten érkezett meg Guerrero állam partjaihoz, miután több mint 40 női jogokért küzdő szervezet – akik azért harcolnak, hogy legálissá tegyék az abortuszt szerte az országban – meghívta őket.

Csütörtökön a Women on Waves nemzetközi vizekre hajózott, ahol két nőn már végre is hajtották az abortuszt. A kezelés után még néhány óráig megfigyelték őket, mielőtt visszatértek velük a partra. A hajó személyzete nem hajt végre műtétet, ezért csak magzatelhajtó gyógyszereket adnak a pácienseknek. A Women on Waves a magzat 10 hetes koráig végez abortuszt – írja a Deutsche Welle.

Rebecca Gomperts a Women on Waves elnöke szerint a biztonságos abortusz hozzátartozik a szociális igazságossághoz.

Mexikó fővárosában már az elmúlt 10 évben is legális volt az abortusz, azonban a környező szegény falvakból a nők nem utaznak fel a városba, hogy orvosi kezelésben részesüljenek.

Abszurd, hogy Mexikóban attól függően juthatsz hozzá biztonságos és legális abortuszhoz, hogy hol élsz"

– jelentette ki Regina Tames a női jogért küzdő mexikói szervezet, a GIRE vezetője.

A mexikói hatóságok arra kérték a hajó személyzetét, hogy maradjanak nyílt vízen, mivel privát hajóként vannak regisztrálva. Guatemalában a hajón tartózkodókat előzetes letartóztatásba helyezték majd kitiltották őket.

A Women on Waves előzőleg járt már Írországban, Marokkóban, Lengyelországban, Portugáliában és Spanyolországban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére