Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A skót fiatalok többsége hallani sem akar még több bevándorlóról

Bertha László

2018.08.19. 13:18

A skót tinédzserek mindössze 15 százaléka szeretné, ha több bevándorló érkezne az országába, ami komoly csapást jelent a Skóciában székelõ bevándorláspárti csoportosulásoknak.

Az Ipsos Mori által, több mint 1700 skót fiatal (11 és 18 év közötti diákok) megkérdezésével készített közvélemény-kutatás szerint a válaszadók egyharmada érzi úgy, hogy a bevándorlást a jelenlegi szinten kell tartani, míg 30 százalékuk szerint csökkentésre szorul, vagy teljesen gátat kell szabni neki.

Ezzel szemben a skót diákok mindössze 15 százaléka válaszolta azt, hogy szívesen látná, ha a jelenleginél több bevándorló érkezne a hazájába.

A fiatalok bevándorlással kapcsolatos attitűdje azért is bír kiemelt fontossággal, mert a korábbi skót függetlenségi referendum miatt 16 éves korra szállították le a szavazati jogot, a téma pedig egyre hevesebb vitákat generál az országban, mivel Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon és a politikai elit nagy része a migráció mellett kardoskodik.

Sturgeon, a Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője szerint a bevándorlás mértékének fokozása jelenleg a legfontosabb nemzeti ügy az országban, amitől a népesség növekedését és a gazdaság fellendülését várja, ám a londoni kormány ez ügyben szerencsére nem bizonyul partnernek.

Skócia első minisztere egyébként azon európai vezető politikusok táborát gyarapítja, akiknek nincs gyermekük.
A különféle felmérések alapján nemcsak a fiatalok, hanem a teljes választókorú népesség körében is többségben vannak azok, akik ellenzik a tömeges bevándorlást Skóciában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére