Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Samsung törölte az egyik modelljének nevéből a „Z” betűt az orosz agresszió miatt

888.hu

2022.04.01. 12:00

A vállalat a balti országokban elhagyja a „Z” márkanevet az összecsukható telefonjairól.

 

A dél-koreai Samsung technológiai vállalat csendben elhagyta a „Z” betűt legújabb összecsukható okostelefonjainak termékcsaládjáról több kelet-európai országban, feltehetően attól való félelmükben, hogy az orosz katonai erőkkel hozzák összefüggésbe.

 

A Samsung a legújabb telefonjait „Galaxy Z Fold 3” és „Galaxy Z Flip 3” néven emlegette,

és számos promóciós anyagot adott ki, amelyeken a „Z” betű szerepelt a készülékeken.

A termékek azonban most egyszerűen „Galaxy Fold 3” és „Galaxy Flip 3” néven szerepelnek a vállalat hivatalos weboldalán a balti országokban. A vállalat hivatalos nyilatkozatot nem adott ki, azonban

A koreai márka valószínűleg az ukrán nép iránti szolidaritásból elhagyja a Z betűt, figyelembe véve azokat a piacokat, ahol a névváltoztatás érvényben van.”

– írta meg a Summit News.

 

 

Bizarr módon március végén a szimbólum még mindig megjelenik a marketingben Ukrajnán belül. A „Z” betűt orosz katonai hardvereken is kiszúrták, és egyesek számára a Kreml támogatását szimbolizálja, bár ezt az orosz hadsereg hivatalosan nem ismerte el.

A hét elején Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter felszólította a világot, hogy „kriminalizálják” a „Z” betűt, mondván, hogy az „Oroszország agressziójának háborúját” jelképezi. Ironikus módon a „kriminalizálni” szót „z”-vel írta, ahelyett, hogy a helyes angol helyesírást használta volna „s”-sel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére