Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

888.hu

2022.07.06. 21:00

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

 

A bejelentés két nappal azután történt, hogy egy magányos orvlövész egy épület tetejéről tüzet nyitott a július 4-i, hétfői amerikai függetlenségi napon felvonuló tömegre Chicago Highland Park nevű elegáns kerületében.

A merénylő 70 lövedéket lőtt ki a fegyveréből, amellyel hat embert a helyszínen megölt, további harmincat pedig megsebesített, akik közül két súlyos sérült kedden, illetve szerdán az életét vesztette a kórházban.

 

A feltételezett elkövetőt, a 21 éves Robert E. Crimót hétfőn délután vették őrizetbe, miután a rendőrség megállította a női ruhába öltözött férfit, aki éppen anyja gépkocsiját vezette. A hatóságok szerint Crimo a vérengzést követően először sikeresen elmenekült a helyszínről, az autóval áthajtott a szomszédos, egy órányira fekvő Wisconsin államba, majd ezt követően visszatért Illinois államba, ahol a rendőrök megállították, majd letartóztatták.

A férfi ellen kedden este hétrendbeli emberölés miatt emeltek vádat, és már szerdán bíróság elé kell állnia. A Fox News tévécsatorna chicagói állomásának értesülése szerint a gyanúsított ügyvédje úgy nyilatkozott: védence ártatlannak vallja magát mind a hét vádpontban.

 

Amennyiben a bíróság mind a hét vádpontban bűnösnek találja Crimót, a férfi tényleges életfogytig tartó börtönbüntetést kaphat, a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.”

– szögezte le Eric Reinhart megyei államügyész, miután felolvasta a vádpontokat kedden. Reinhart azonban több tucat további vádemelési indítványra számít az áldozatok és a sebesültek nagy száma miatt.

 

A rendőrségnek továbbra sincs semmilyen információja a férfi esetleges antiszemita vagy rasszista indítékaival kapcsolatban. A merénylet Chicago egyik tóparti elővárosában történt, ahol a mintegy 30 ezres lakosság közel 90 százaléka fehérbőrű, mintegy harmada pedig zsidó.

A nyomozók folyamatosan vizsgálják a Crimo által a közösségi médiumokon közzétett, erőszakos jeleneteket is tartalmazó videófelvételeket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére