Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A "rasszista gyûlölet" ellen harcolnának a migránssimogató Zöldek

Bertha László

2017.10.14. 15:58

A vasárnapi elõrehozott választás elõtt több párt már pénteken megtartotta kampányzáróját. Az SPÖ szombatra idõzítette a kampány végét, Kurz pedig péntek délután még 36 órás körútra indult, hogy utolsó kísérletet tegyen a választók maga mellé állítására.
BÉCS, 15:58

A vasárnapi előrehozott választás előtt több párt már pénteken megtartotta kampányzáróját. Az SPÖ szombatra időzítette a kampány végét, Kurz pedig péntek délután még 36 órás körútra indult, hogy utolsó kísérletet tegyen a választók maga mellé állítására.

Az ORF televízió péntek esti híradójában is megszólaltatta Sebastian Kurzot, aki egyebek között arról beszélt, hogy kormányra kerülése esetén a párt mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az adóterheket csökkentse, és különösen az alacsonyabb jövedelmű rétegek, illetve a középosztálybeliek megélhetése könnyebbé váljon.

A 31 éves Kurz egyik állandó kampánytémája volt a bevándorlás is, a párt azok szorgalmazói közé tartozik, akik szigorúan korlátozni kívánják az országba érkező migránsok számát.

Christian Kern kancellár – akinek pártja a jelenlegi első számú forgatókönyv szerint várhatóan nem lesz kormányon a mostani választás után – óvott a konzervatív ÖVP és a jobboldali FPÖ alkotta kormány alakításától. Bécsi beszédében egyebek között azt hangoztatta, hogy a szociáldemokrácia hozzátartozik a politika „osztrák útjához”, így markánsan jelen kell lennie a kormányzati politikában.

Az FPÖ-t vezető Heinz-Christian Strache péntek este ismét azt ígérte, hogy pártja meglepetést fog okozni a választáson. Hangoztatta, hogy mindent meg kívánnak tenni a jelenlegi kormánykoalíció leváltása érdekében, „meg kívánják menteni Ausztriát”. Strache ismét utalást tett arra, hogy országában a kereszténység a vezető kultúra, és negatív felhanggal említette az „iszlamista párhuzamos társadalmat”. Az FPÖ vezetője kilátásba helyezte a gazdaság és a munkaerőpiac szabadabbá tételét is.

A Zöldek már megtartották kampányzárójukat, amelyen meglepetésre megjelent korábbi vezetőjük, Ewa Glawisching, aki májusi visszavonulásáig a párt egyik meghatározó egyénisége volt. Jelen volt vendégként a németországi Zöldek társelnöke, Cem Özdemir is, és mindketten annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy a párt vasárnap jobban fog szerepelni a választási prognózisokban mutatkozó számoknál.

Ulrike Lunacek, az osztrák párt jelenlegi listavezetője állást foglalt az emberi méltóság tiszteletben tartása, a női egyenjogúság, az Európai Unió megerősítése, a klímaváltozás elleni harc mellett, továbbá az antiszemitizmus és a rasszista gyűlölet ellen.

Kampányzáró rendezvényt tartott a Zöldekből kivált Pilz Listája is. Ezen az alapító Peter Pilz reményét fejezte ki, hogy átlépik a parlamentbe jutáshoz szükséges, 4 százalékos küszöböt. Mint mondta, meggyőződése szerint a mostani választás új kezdet lehet, egy új politikai alternatíva jelenhet meg, amelyet pártja képvisel – írja az MTI.

A vasárnapi választáson az előrejelzések szerint az eddigi kisebbik koalíciós párt, az Osztrák Néppárt végez az élen, a konzervatív párt támogatottsága 32-34 százalék között mozog, miközben a szociáldemokraták és a szabadságpártiak a második-harmadik helyért versengenek 24-26 százalékkal. A Zöldek pártja, a liberális NEOS és a Pilz Listája szintén nagy eséllyel bekerül a parlamentbe.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Így lézengtek a „tömegek” az előválasztáson

Így lézengtek a „tömegek” az előválasztáson

Képeken mutatjuk be az ellenzék előválasztását, amelyet azonban mi inkább a nevén nevezünk. Lássuk az ellenzék újabb cicaharcát!

Pokolgéppel akarták likvidálni Heinz-Christian Strachét és családját

Pokolgéppel akarták likvidálni Heinz-Christian Strachét és családját

Az osztrák sajtó szerint pokolgépes merényletet terveztek még hivatali ideje alatt Heinz-Christian Strache korábbi alkancellár és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnöke, valamint családja ellen Ausztriában.

Egész Európa megszenvedi a jelenlegi hőhullámot

Egész Európa megszenvedi a jelenlegi hőhullámot

Az elmúlt napokban tapasztalt rekkenő hőséget nemcsak itthon nehéz elviselni, hanem egész Európában.

Észak-afrikaiak erőszakoltak meg egy nőt Milánóban

Észak-afrikaiak erőszakoltak meg egy nőt Milánóban

Rendőrségi források szerint migránsok kifosztottak és csoportosan megerőszakoltak egy brit turistát Olaszország második legnagyobb városában, Milánóban.

Megújul a baloldal: két évvel ezelőtti beszédet mondott el újra Tóth Bertalan

Megújul a baloldal: két évvel ezelőtti beszédet mondott el újra Tóth Bertalan

Az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan szinte szóról szóra ugyanazt a beszédet mondta el a 2020-as költségvetés kapcsán a parlamentben, mint amit 2017-ben mondott el.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére