Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A pszichoanalitikus szerint Merkel lassan meghibban

Bertha László

2016.01.26. 06:08

Hans-Joachim Maaz szerint a német kancellár irracionális és komoly veszélyt jelenthet Németországra.

A nyomás napról napra növekszik a német kancelláron, Angela Merkelen. A polgárok többsége ugyanis már nem hisz a bevándorlási válság során tanúsított politikájában. A pártján belül is egyre többen mennek szembe Merkellel, Európában pedig szép lassan elszigetelődik a koncepciója.

Felmerül a kérdés: a kancellár miért ragaszkodik ennyire az elfuserált irányhoz?

Han-Joachim Maaz pszichoanalitikusnak van egy szokatlan magyarázata: Merkel szenved, erős volt, nagy önhittséggel, most pedig immúnis bármiféle kritikára.

A szerző jól ismeri Angela Merkel politikai pályafutását és személyiségét is. Németország-szerte ismert szakember, akinek nevéhez egy bestseller is kötődik a keletnémetek pszichológiai profiljáról.

Maaz szerint Angela Merkel „teljesen irracionális”. Sokan egy erős nőt láttak benne, a jelenlegi helyzetben pedig semmilyen kritikát nem hajlandó elfogadni. A rugalmatlan hozzáállása pedig látszódik a beszédén és a testtartásán is. A pszichoanalitikus emiatt veszélyesnek tartja Merkelt Németországra nézve. Ezzel párhuzamosan ott van a bajor CSU vezetője, Horst Seehofer is, aki a közelmúltban megszédült egy beszéde közben – ő látja az érkező „idegösszeomlást”, ha a lány (Merkel) makacsul kitart a jelenlegi irány mellett.

 Maaz a The Huffngton Post által készített interjú során elmondta, hogy már világos, rosszabbá vált a helyzet, mostanra teljesen irracionális, nem veszi észre a migrációs válság nehézségeit. Hatalmas elvárásokat támasztanak a hatóságok irányába, Európa bezárkózik, megosztott a társadalom, a saját pártja bírálja, de úgy tűnik, hogy ezek őt nem érdeklik.

Ahogyan Merkel viselkedik az irracionális és nem egyértelmű, félő, hogy elvesztette a kapcsolatot a valósággal.

– mondta a szakember.

Hogy ez még is hogyan lehetséges, arra azt a választ adta a pszichoanalitikus, hogy Merkelt nemrég még a világ legerősebb, leghatalmasabb nőjének nevezték, a saját pártja csodálta, hogy annak idején nekiment Kohl kancellárnak. Õ volt a „nemzet anyja”, még Nobel-békedíjat is adtak volna neki. A kancellárhoz kötött értékek azonban sosem voltak valódiak, nem tükrözték a valóságot. Nagyon lassan tud meghozni nehéz döntéseket, soha nem volt egy vezető típus, ő mindig csak reagált az eseményekre. Mindez bizonytalanságról, illetve önértékelési problémákról tanúskodik…

A probléma tehát a következő: Merkel elhiszi magáról, hogy ő a legerősebb nő a világon, de ez egy mesterségesen felfújt önkép, amelyből következik a válsághoz való merev hozzáállása.

Merkel érzelmi döntést hozott például az atomenergia leszerelése kapcsán, akkor ott állt mögötte a teljes német társadalom. Amikor 2015-ben megnyitotta a határokat ismét az érzelmi döntést választotta: akkor világszerte ünnepelték, mint aki egy nagy humanitárius gesztust tett. Mögötte állt a német lakosság többsége, a helyzet azóta radikálisan megváltozott: utólag látjuk, hogy szörnyen döntött.  Ennek pedig szörnyű következményei is lehetnek, akárcsak a showbizniszben: magány, alkohol, mentális összeomlás.

(The Huffington Post)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére