Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A pofátlanság tetõfoka: az erõszakoló nagyobb kártérítést kapott, mint az áldozat

Forisek Ádám

2017.04.11. 12:58

Egy Nagy-Britanniában elítélt migráns nemi erõszak kísérlete miatt ült börtönben, a brit igazságszolgáltatás azonban 27 000 font kárpótlást ítélt neki. A magyarázat: szegény túl sok idõt töltött a börtönben.
CARDIFF, 12:58

Egy Nagy-Britanniában elítélt migráns nemi erőszak kísérlete miatt ült börtönben, a brit igazságszolgáltatás azonban 27 000 font kárpótlást ítélt neki. A magyarázat: szegény túl sok időt töltött a börtönben.

A The Sun szerint a migráns, Bashdar Abdulla Qarani még 2005-ben érkezett illegálisan Nagy-Britanniába, és fényes karriert futott ott be: többször is volt lopási ügye, és felelősségre vonták tettlegességért is.

2012-ben nemi erőszak kísérlete miatt tartóztatták le, amiért négy év letöltendő börtönbüntetést kapott. Ebből kettőt ült le a migráns, akinek egyébként nem voltak személyazonosító okmányai, ezért visszatoloncolni sem tudták. Két év után áthelyezték egy, a migránsok számára fenntartott fogdába.

Az ügyet követő bíró, bizonyos Philip Mott azonban úgy ítélte meg, hogy jogtalanul ült a migráns bűnöző 11 hónapot, ez sértette az ő emberi jogait. Ezért 27 000 font (majdnem 10 millió forint) kárpótlást ítélt Qaraninak.

Összehasonlításképp: az áldozat mindössze 7.500 font kárpótlásra jogosult.

A nemi erőszak áldozataival foglalkozó jótékonysági szervezet, a Voice4Victims szerint Mott ítélete rámutat arra, hogy mekkora egyenlőtlenség tapasztalható az erőszakoló, valamint az áldozat jogainak érvényesítése során. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére