Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A píszi kedvéért újabb konföderációs vezetõket ábrázoló emlékmûveket távolítottak el

Tóth Dalma

2017.09.07. 22:58

Ezúttal a Washingtoni Nemzeti Katedrálisból távolítják el a konföderációs seregek vezetõit ábrázoló két festett üvegablakot.
WASHINGTON, 22:58

Ezúttal a Washingtoni Nemzeti Katedrálisból távolítják el a konföderációs seregek vezetőit ábrázoló két festett üvegablakot.

A székesegyház illetékesei a hírt mindössze néhány héttel azután közölték, hogy a virginiai Charlottesville-ben véres összecsapásokká fajult az amerikai polgárháború déli főparancsnokának, Robert Lee tábornoknak emléket állító szobor eltávolítása miatti tüntetés és ellentüntetés. A hírt közlő levélben viszont azt írta a székesegyház, hogy a döntést két évig tartó vita előzte meg. Végül azért határoztak úgy, hogy eltávolítják az üvegablakokat, mert azok "többek puszta történelmi emlékeztetőknél".

"Isten néhány gyermeke számára ezek akadályozzák az imát egy szent helyen, néhányuk számára ezek, és az egyéb konföderációs emlékművek lámpaoszlopokként magasodnak a faji elnyomáshoz visszavezető úton" — olvasható a levélben.

Az 1953-ban beépített ablakokon Lee, valamint az amerikai polgárháború másik kiemelkedő déli hadvezére, Thomas "Stonewall" Jackson látható.

Egyelőre nem tudni, hogy mi kerül az ablakok helyére, annyi biztos, hogy miután eltávolították őket, raktárba kerülnek — írja az MTI.

Donald Trump amerikai elnök a Charlottesville-ben történteket követően elítélte a konföderációs emlékművek és szobrok eltávolítását az Egyesült Államok különböző városaiban, mondván, hogy a gyakorlat "szétszakítja" az Egyesült Államok kultúráját és történelmét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére