Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A párizsi mészárlások kitervelõjét nem hajlandók védeni az ügyvédek

Tóth Dalma

2016.10.12. 09:58

A tavaly novemberi iszlamista támadások legfõbb gyanúsítottját, Salah Abdeslamot nem hajlandók védeni az ügyvédek a bíróságon.
PÁRIZS, 09:58

A tavaly novemberi iszlamista támadások legfőbb gyanúsítottját, Salah Abdeslamot nem hajlandók védeni az ügyvédek a bíróságon.

A terrorista nem mond semmit a történtekről az egyik ügyvéd, Frank Berton szerint.

Már az elején megmondtuk... ha a kliensünk csöndben marad, elutasítjuk a védelmét."

– mondta Sven Mary ügyvéd.

A tavaly novemberi francia terrortámadásokban 130 ember vesztette életét. Az Iszlám Állam magára vállalta a merényleteket. Salah Abdeslamot márciusban tartóztatták le Brüsszelben, majd áprilisban Franciaországba szállították. A férfit a börtönben a nap 24 órájában figyelik.

Az információk szerint Abdeslam a novemberi terrortámadások egyik központ figurája volt. Részt vett a szervezésben,  és ő szállította a merénylőket is a helyszínre. Abdeslamot már tájékoztatták az ügyvédek, hogy nem fogják a továbbiakban őt védeni a bíróságon. A terrorista nem szeretné, ha bárki más képviselné őt, de ez szerencsére nem is szükséges ahhoz, hogy folytatódhasson a nyomozás.

Nemrég kiderült az is, hogy a 130 áldozatot követelő tavaly novemberi terrortámadásokat végrehajtó kommandó eredetileg nagyobb merénylethullámra készült.

Salah Abdeslam, a párizsi terrormerényletek egyik gyanúsítottja tavaly szeptemberben kétszer is járt Budapesten, ráadásul nem egyedül érkezett. Feltételezések szerint Abdeslam a Keleti pályaudvaron veszteglő migránsok közül toborzott tagokat az Abdelhamid Abaaoud vezette terrorsejtbe.

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére