Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A palesztinok nem nyugszanak bele Jeruzsálem elvesztésébe

Pörge Béla

2018.09.29. 12:08

A palesztinok a hágai székhelyû Nemzetközi Bíróság elé vitték az amerikai nagykövetség jeruzsálemi áthelyezésének ügyét - közölte a rámalláhi külügyminisztérium szombaton.
RÁMALLAH, 12:08

A palesztinok a hágai székhelyű Nemzetközi Bíróság elé vitték az amerikai nagykövetség jeruzsálemi áthelyezésének ügyét – közölte a rámalláhi külügyminisztérium szombaton.

A palesztin vezetők szerint az Egyesült Államok megsértette a nemzetközi jogot azzal, hogy Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztette izraeli nagykövetségét. Azt követelik az ENSZ-bíróságtól, szólítsa fel Washingtont, hogy távolítsa el diplomáciai képviseletét a városból.

Donald Trump amerikai elnök tavaly decemberben elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának, és májusban oda helyezte át országa tel-avivi nagykövetségét. A palesztinok ezután kijelentették, hogy nem tekintik az Egyesült Államokat semleges közvetítőnek a palesztin-izraeli konfliktusban.

Washington szeptemberben bejelentette, hogy minden támogatást megvon az ENSZ palesztinokat segítő szervezetétől (UNRWA), és törölte a Gázai övezetnek, valamint a kelet-jeruzsálemi kórházaknak nyújtott segélyeket is. Washington eddig évente 360 millió dollárral segítette az UNRWA munkáját.

Trump célja az, hogy visszakényszerítse a palesztinokat a tárgyalóasztalhoz. A béketárgyalások 2014-ben futottak zátonyra az izraeli és a palesztin fél között.

Izrael 1967-ben a hatnapos háborúban foglalta el Kelet-Jeruzsálemet. A terület sorsa a palesztin-izraeli konfliktus egyik kulcskérdése, mert a palesztinok ott rendeznék be leendő államuk fővárosát.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére