Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nők jogfosztása és a melegek kivégzése mellett érvel a tálib bíró

888.hu

2021.07.13. 08:20

A tálibok visszaállítanák az iszlám törvénykezést egész Afganisztánban.

 

A tálibok visszaállítanák az iszlám törvénykezés, a saría radikális formáját Afganisztánban, ha ismét hatalomra kerülnének– erről a szélsőséges iszlamisták egyik „bírája” beszélt a Bild című német lapnak adott interjújában.

A 38 éves Gul Rahim tolvajok végtagjainak levágásáról beszélt, nők számára kiállítandó házelhagyási engedélyekről, illetve arról, hogy kivégzési módszerként falakat dönthetnek meleg férfiakra az Afganisztán központi részén található körzetben, amely a kormányellenes szélsőségesek uralma alatt áll.

Kijelentette, hogy célja a saríában meghatározott büntetések kiterjesztése Afganisztán egész területére,

amint az amerikai csapatok kivonulása nyomán a tálibok átveszik az ellenőrzést az ország felett. „Mindig is ez volt a célunk.”

Gul Rahim beszámolt egy bűnügyről, amelyben nemrég hozott ítéletet. Egy fiatal férfit bűnösnek találtak, miután egy házból ellopott egy gyűrűt, és ezért a tettes kezének levágását rendelte el.

Megkérdeztem a gyűrű tulajdonosát, hogy nem akarja-e a tettes lábának levágását, mivel nemcsak ellopta a gyűrűt, de be is tört a házba, így ez két bűncselekménynek számít”

– ismertette a bíró, aki szerint a károsult megelégedett az elkövető kezének levágásával.

Egy másik ítéletében emberrablók és embercsempészek felakasztását rendelte el.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy homoszexuális férfi esetében milyen büntetést írnak elő a tálibok, a bíró azt felelte, hogy csak két lehetőség van.

Megkövezik őt, vagy egy fal mögé kell állnia, amelyet rádöntenek. A falnak 2,4–3 méter magasnak kell lennie”

– mondta Gul Rahim.

Beszélt az afganisztáni nők helyzetéről is. Mint mondta, a nők elhagyhatják majd otthonukat, de csak előzetes engedély birtokában. Iskolába is járhatnak, de a tanárnak szintén nőnek kell lennie, és mindenkinek kötelezően fejkendőt (hidzsábot) kell viselnie. A lap megjegyezte, hogy Gul Rahim beszámolója a tálibok „igazságszolgáltatásáról” az 1990-es években uralomra került iszlamisták legszörnyűbb éveit idézik, akiket csak az amerikai katonai beavatkozás űzött el a hatalomból.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére