Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője szerint a tét most nagyon nagy

888.hu

2022.10.11. 14:00

John Kirby alátámasztotta Biden előző heti, „Armageddonra” vonatkozó megjegyzéseit.

 

Az ABC „This Week” című műsorában John Kirby megvédte Joe Biden egy demokrata párti adománygyűjtésen tett megjegyzéseit, amelyek szerint az Egyesült Államok egy nukleáris háború küszöbén állhat.

 

Amikor van egy modern atomhatalom, és ennek a modern atomhatalomnak a vezetője hajlandó felelőtlen retorikát használni – ahogyan Putyin tette azt többször is az elmúlt egy-két hétben, valamint az elmúlt néhány napban –, akkor úgy gondolom, hogy a tét nagyon nagy.”

– fogalmazott a szóvivő a televíziós műsorban.

 

 

A demokratákkal James Murdoch médiabefektető otthonában tartott zártkörű adománygyűjtésen Biden arra figyelmeztetett, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem viccel azzal a lehetőséggel, hogy „taktikai atomfegyvereket, biológiai vagy vegyi fegyvereket vethet be, mert a hadserege, mondhatni, jelentősen alulteljesít”.

 

Kennedy és a kubai rakétaválság óta nem szembesültünk az Armageddon kilátásával. Az atomfegyverek bevetésének közvetlen veszélye fenyeget, ha a dolgok valóban azon az úton haladnak tovább, amelyen haladnak.”

– mondta az amerikai elnök.

Biden figyelmeztetése azután hangzott el, hogy az amerikai szövetségi kormány bejelentette a súlyos sugárbetegség kezelésére használt Nplate nevű gyógyszer 290 millió dolláros beszerzését. Az Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériuma (HHS) a héten jelentette be a vásárlást a kaliforniai székhelyű Amgen vállalattól.

 

Ez része a felkészültség és a sugárbiztonság érdekében végzett folyamatos munkánknak.”

– fogalmazott közleményben a tárca szóvivője.

Biden megjegyzései azt követően hangzottak el, hogy a brit Telegraph arról számolt be, hogy egy orosz katonai vonat állítólag nukleáris felszerelést szállít az Ukrajnával vívott háború frontvonalába, ami felvetette annak a lehetőségét, hogy Putyin nukleáris fegyverek bevetésére készülhet a csatatéren, mivel országa egyre nagyobb veszteségeket szenved el a háborúban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére