Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németeknek nagyon kellenek a migránsok

888.hu

2021.08.24. 12:40

A német szövetségi munkaügyi ügynökség vezetője szerint a következő években fellépő munkaerőhiány miatt évente mintegy 400 ezer migránsra van szüksége Németországnak.

 

Az utóbbi évekhez képest sokkal több bevándorlóra, évente 400 ezer emberre van szüksége Németországnak a demográfiai folyamatok ellensúlyozásához – állította Detlef Scheele, a német Szövetségi Munkaügyi Ügynökség (Bundesagentur für Arbeit – BA) vezetője egy keddi lapinterjúban, hangsúlyozva, hogy a bevándorlást a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően kell szervezni.

A társadalom elöregedése miatt már az idén csaknem 150 ezerrel csökken a munkaképes korú potenciális munkavállalók száma, és a következő években ez még „drámaibb” lesz.

Úgy vélte, a problémát csak jelentősen nagyobb mértékű bevándorlással lehet megoldani, de nem a menekültügyi rendszer révén.

„Nem a menedékjogról van szó, hanem a munkaerőpiaci szükségletekre szabott, célzott bevándorlásról” – mondta a BA vezetője, kiemelve, hogy az ápolóktól kezdve a klímaszerelőkön át a szállítmányozási szakemberekig és az egyetemi végzettségű munkavállalókig „mindenütt hiány lesz szakképzett munkaerőből”.

Az évről évre súlyosabb problémát Németország csak úgy tudja megoldani, ha a szakképzetlen munkásokat és a munkahelyüket elveszítő embereket továbbképzi, ha lehetővé teszi, hogy a részmunkaidőben nem önként dolgozó női munkavállalók tovább dolgozhassanak, és mindenekelőtt úgy, hogy bevándorlókat hoz az országba”

– mondta Scheele.

A migrációval szembeni fenntartásokról azt mondta, hogy „ki lehet állni, és el lehet mondani, hogy nem akarunk külföldieket, de ez nem működik”.

„A helyzet az, hogy Németországban elfogynak a munkavállalók” – jelentette ki a BA igazgatója.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére