Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek többsége szerint nem jó az EU-s oltási program, de a svédek szerint sem

888.hu

2021.03.05. 16:45

Sokkoló eredményt hozott a közvélemény-kutatás a híresen EU-párti Németországban is.

 

A szerdán megjelent kutatási eredmény azt mutatja, hogy a megkérdezett németek 51 százaléka szerint Brüsszel rosszul kezelte a vakcinaelosztás kérdését, és mindössze 17 százalék volt elégedett az EU-s teljesítménnyel – közölte a Breitbart.

A megkérdezett franciák 35 százaléka egyetértett a német többséggel. Az EU értékelése lényegesen romlott a svédek esetében is, de a legcsalódottabbak az örökké EU-párti németek voltak.

A németek 53 százaléka, a franciák 60 százaléka és a svédek 65 százaléka gondolta úgy, hogy az EU-s vakcinaelosztás túl lassú.

A britek 76 százaléka szerint a tempó jó volt, de ne feledjük azt az apró részletet, hogy a brexit óta nem épp az EU-n múlott, hogy a britek mikor és mennyi vakcinát kapnak.

Az Our World in Data szerint az Egyesült Királyságban a lakosság 31 százaléka már legalább egy dózist megkapott, míg a németeknél ez a szám csak 10 százalék.

A német és svéd lakosság nemcsak az EU-val volt elégedetlen, hanem a saját kormányával is.

Mindeközben egy másik kutatás szerint a németek 43 százaléka sürgetné a járványügyi intézkedések lazítását, és 17 százalék szeretné, hogy minden korlátozást azonnal megszüntessenek.

A Die Welt című lapban azt írták, hogy a németeknek „eddig ismeretlen érzésük van: irigyek a brexit utáni britekre”, ugyanis „Brexit Britannia előretör” a vírus elleni küzdelemben: az oltásban.

Már senki nem lelkesedik az EU-ért, és már nem mondhatják, hogy az EU összetartóbb, mint valaha”

– írták.

Az Ursula von der Leyen által vezetett Európai Bizottság átvette az irányítást a vakcinaszállítmányok felett, és kudarcot vallott, miközben „Brexit Britannia” sugárhajtásra kapcsolt.

Von der Leyen eleinte az AstraZenecára akarta hárítani a felelősséget, mert szerinte miattuk nem sikerült véghezvinni összetákolt tervét – még követelte is, hogy a brit cég azonnal szállítson az EU-ba –, de az európai média súlyosan bírálta vezetői képességeit.

Peter Tiede azt írta a Bildnek, hogy ezzel „Európa történetének legnagyobb bizalomromboló programját hozták létre”.

Ursula von der Leyen persze mossa kezeit, amivel csak még tovább rombolja az emberek EU-ba vetett bizalmát

– fogalmaztak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Érdekes videó bukkant fel a minap a Facebookon, amely tanúsága szerint a Demokratikus Koalícióhoz (DK) köthető ezalenyeg.hu pártpreferenciára is kitérő közvélemény-kutatásnak álcázott kormányellenes uszítást folytat. Tudjuk, bevett szokás, hogy egyes sajtótermékek megbíznak szakértő intézeteket egy-egy kutatás elvégzéséhez, azonban itt egyértelműen egy propagandaportál végzi el ezt a munkát. Éppen ezért a 888.hu kérdésekkel fordult az érintettekhez, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is megkérdeztük, hogy megtudjuk milyen szabályoknak kell megfelelni ilyen esetekben.

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Végső búcsút vesznek ma délután Fülöp edinburghi hercegtől, II. Erzsébet brit királynő múlt pénteken elhunyt férjétől. A herceg óriási autórajongó volt, több jármű tervezésében részt vett, és már évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy a temetésén pontosan milyen autóval szállítsák a koporsóját.

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Megtisztelőnek tartja Nagy Tímea, hogy több sportnagysággal egyetemben az oltási kampány egyik arca lett. A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző szerint a jelenlegi, nem éppen rózsás helyzetből a vakcina jelenti az egyetlen kiutat

Kocsis Mátét is beoltották

„Ne higgyenek azoknak a baloldali politikusoknak, akik bizonytalanságot keltenek, mindegyik vakcina jó! A keletiek is.”

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Gyurcsány is gagyi volt anno, de ez minden határon túlmegy.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére