Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek többsége szerint nem jó az EU-s oltási program, de a svédek szerint sem

888.hu

2021.03.05. 16:45

Sokkoló eredményt hozott a közvélemény-kutatás a híresen EU-párti Németországban is.

 

A szerdán megjelent kutatási eredmény azt mutatja, hogy a megkérdezett németek 51 százaléka szerint Brüsszel rosszul kezelte a vakcinaelosztás kérdését, és mindössze 17 százalék volt elégedett az EU-s teljesítménnyel – közölte a Breitbart.

A megkérdezett franciák 35 százaléka egyetértett a német többséggel. Az EU értékelése lényegesen romlott a svédek esetében is, de a legcsalódottabbak az örökké EU-párti németek voltak.

A németek 53 százaléka, a franciák 60 százaléka és a svédek 65 százaléka gondolta úgy, hogy az EU-s vakcinaelosztás túl lassú.

A britek 76 százaléka szerint a tempó jó volt, de ne feledjük azt az apró részletet, hogy a brexit óta nem épp az EU-n múlott, hogy a britek mikor és mennyi vakcinát kapnak.

Az Our World in Data szerint az Egyesült Királyságban a lakosság 31 százaléka már legalább egy dózist megkapott, míg a németeknél ez a szám csak 10 százalék.

A német és svéd lakosság nemcsak az EU-val volt elégedetlen, hanem a saját kormányával is.

Mindeközben egy másik kutatás szerint a németek 43 százaléka sürgetné a járványügyi intézkedések lazítását, és 17 százalék szeretné, hogy minden korlátozást azonnal megszüntessenek.

A Die Welt című lapban azt írták, hogy a németeknek „eddig ismeretlen érzésük van: irigyek a brexit utáni britekre”, ugyanis „Brexit Britannia előretör” a vírus elleni küzdelemben: az oltásban.

Már senki nem lelkesedik az EU-ért, és már nem mondhatják, hogy az EU összetartóbb, mint valaha”

– írták.

Az Ursula von der Leyen által vezetett Európai Bizottság átvette az irányítást a vakcinaszállítmányok felett, és kudarcot vallott, miközben „Brexit Britannia” sugárhajtásra kapcsolt.

Von der Leyen eleinte az AstraZenecára akarta hárítani a felelősséget, mert szerinte miattuk nem sikerült véghezvinni összetákolt tervét – még követelte is, hogy a brit cég azonnal szállítson az EU-ba –, de az európai média súlyosan bírálta vezetői képességeit.

Peter Tiede azt írta a Bildnek, hogy ezzel „Európa történetének legnagyobb bizalomromboló programját hozták létre”.

Ursula von der Leyen persze mossa kezeit, amivel csak még tovább rombolja az emberek EU-ba vetett bizalmát

– fogalmaztak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Bár Gyöngyösi Márton, a Jobbik frissen megválasztott elnöke hiába verte el nagy fölénnyel Jakab Péter jelöltjét, Földi Istvánt az elnökválasztáson, mégis gyakran emlegetik egy lapon a nevét Retkes Attiláéval, aki az SZDSZ utolsó elnökeként, a párt megszűnésekor leoltotta a villanyt.

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

Hozzájárulás korunk szellemi vitáihoz

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Mert ugyebár nem elég 4-5 lehetőség a nemi identitás meghatározására, felvilágosultaknál ennél sokkal bonyolultabb a kérdés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére