Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek több száz imámnak adtak beutazási és munkavállalási engedélyt

Tóth Dalma

2018.04.26. 13:00

Merkel kormánya tavaly 350 imámnak adott vízumot. A vallási vezetõk a Török Iszlamista Vallási Intézmények Uniója (DITIB) által üzemeltetett németországi mecsetekben dolgoznak.
BERLIN, 13:00

Merkel kormánya tavaly 350 imámnak adott vízumot. A vallási vezetők a Török Iszlamista Vallási Intézmények Uniója (DITIB) által üzemeltetett németországi mecsetekben dolgoznak.

A DITIB hálózatához tartozó németországi mecsetekben dolgoznak azok az imámok, akiket a török állami vallásügyi hatóság küldött az országba – írja a Tagesspiegel.

A DITIB formálisan egy független német szervezet, de az általuk üzemeltetett mecsetekbe a török állami vallásügyi hatóság (Dyanet) küldi az imámokat és a fizetésüket is onnan kapják. Sőt azt híresztelik, hogy a DITIB Erdogan irányítása alatt áll.

Az imámok nemcsak a DITIB-nek dolgoznak, hanem 43-an közülük a Milli Görüs (IGMG) nevezetű iszlám közösség munkáját is segítik. Az IGMG-t mondják Nyugat-Európa egyik legnagyobb iszlamista szervezetének. Korábbi felmérések szerint a mozgalomnak 87 000 tagja van Európa-szerte, ebből 50 000 fő él Németországban.

A török származású, muszlim vallású német politikus, Sevim Dagdelen is kritizálta a német kormány azon döntését, miszerint beengedték ezeket a vallási vezetőket az országba.

A szövetségi kormány vagy teljesen naiv, vagy felelőtlen. A még több török állami vallásügyi hatóság által küldött imám még nagyobb török befolyást jelent Németországra nézve"

– közölte.

Abszurd azt elvárni, hogy egy olyan szervezet támogassa a demokratikus magatartást, ahol még kémbotrány is felvetődött, és amely Erdogan befolyása alatt áll –  tette hozzá.

Tavaly tavasszal a német szövetségi ügyészség húsz embert gyanúsított meg azzal, hogy a török kormány megbízásából kémkedtek Németországban. A gyanú szerint a török hírszerzők és a Török Iszlamista Vallási Intézmények Uniója (DITIB) fedésében működő ügynökök a Fethullah Gülen emigráns török vallási vezető mozgalmához kötődő személyek után kémkedtek. Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint ugyanis Gülen követői terroristák, és ők a felelősek a tavaly júliusi, sikertelen puccskísérletért. A török titkosszolgálat, az MIT már egy hosszú, 358 állítólagos Gülen-támogató és mintegy 200 iskola és egyesület nevét tartalmazó listát is átadott a német hatóságoknak. A szakértők szerint a MIT már mintegy hatezer fős hálózatot épített ki Németországban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

MZP újabb alternatív rezsicsökkentési javaslattal állt elő, Bush összetévesztette Irakot és Ukrajnát

Nemcsak a törökök ellenzik a finnek és svédek NATO csatlakozását, az amerikai pénzügyminiszter szerint Oroszországnak kellene fizetnie a háború utáni helyreállítás költségeit.

Václav Klaus: Magyarország bebizonyította, hogy lehetséges a konzervatív politika győzelme

„Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló” – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor fogadta az angolai UNITA elnökét

A magyar miniszterelnök és az angolai ellenzéki erő vezetője a Karmelita kolostorban tartott megbeszélést.

Egy újabb republikánus kormányzó tiltotta ki a transznemű sportolókat a női versenyekről

A lépéssel Dél-Karolina lett a 16. állam, amely megtiltja a biológiai férfiak részvételét a női sportokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére