Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek nem szeretnék a törököket az EU-ban látni

Tóth Dalma

2017.08.25. 22:58

A német külügyminiszter egy lapinterjúban beszélt arról, hogy ameddig Erdogan marad az elnök, addig Törökország nem fog csatlakozni az Európai Unióhoz.
BERLIN, 18:58

A német külügyminiszter egy lapinterjúban beszélt arról, hogy ameddig Erdogan marad az elnök, addig Törökország nem fog csatlakozni az Európai Unióhoz.

Törökország soha sem lesz az Európai Unió tagja. Nem azért, mert nem szeretnénk őket magunk közé befogadni, hanem azért, mert a török kormány és Erdogan szembemegy azzal, amiért Európa harcol"

– jelentette ki Sigmar Gabriel a Bild német lapnak adott interjújában.

A héten korábban a külügyminiszter a választási kampánysorozat egyik rendezvényén kijelentette, hogy a törökök többsége demokratikusan gondolkodik, és nem támogatják Erdogant.

Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter szerint a német kollégája kijelentéseivel átlépte a határt, de

a populista megjegyzései nem fognak számára előnyt jelenteni."

Erdogan korábban azt mondta, hogy a német külügyminiszternek tisztában kellene lennie azzal, hogy "hol a helye", és nem kellene azért kritizálnia Ankarát, amit a Németországban élő törököknek mond. Németországban szeptemberben lesznek választások, Erdogan pedig arra kérte az ott élő hárommillió törököt, hogy ne támogassák szavazatukkal Angela Merkelt vagy más olyan pártokat, amik Törökországgal szemben ellenségesek.

Sigmar Gabriel erre azzal vádolta Erdogant, hogy beleavatkozik a német választásokba.

Gabriel a múlt hónapban irányváltást jelentett be, az eddiginél keményebb fellépést ígért Ankarával szemben, arra hivatkozva, hogy a túlhajtott kormányzati tisztogatásokkal, amelyek német állampolgárokat is érintenek, elfordul az európai értékektől.

A két ország közötti viszony már korábban elmérgesedett, azóta pedig folyamatosak a szóváltások – írja a DW.

Törökország már 1984-ben benyújtotta csatlakozási kérelmét a Európai Unióhoz, de azóta nem sikerült teljes jogú taggá válnia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére