Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek nagy nehezen hazazavartak pár tucat afgánt

Bokor Gábor

2019.02.19. 08:58

Az elutasított menedékkérelemmel rendelkezõ afgánokat egy Frankfurtból induló járattal küldték vissza a hazájukba.

A reptéri tisztviselők keddre virradóra bejelentették, hogy harmincnyolc elutasított afgán menedékkérőt szállítottak vissza Németországból az afganisztáni fővárosba, Kabulba. Ezek mind olyan illegális bevándorlók voltak, akik nem tudták hitelt érdemlően bebizonyítani, hogy jogosultak a menedékjogra. 

A repülőgép Frankfurtból indult és kedd reggel landolt Afganisztánban. 2016 decembere óta ez volt a 21. ilyen kitoloncolt csoport. Ezt megelőzően 474 afgánt szállítottak vissza hazájába.

Számos esetben tüntettek már azért a migránssimogató szervezetek, hogy ne kelljen az afgán migránsoknak hazamenniük Németországból. Előfordult, hogy a libsi jogvédők megpróbálták megakadályozni a gép felszállását.

Nem mindig megy könnyen

Ahogyan arról korábban részletesen beszámoltunk, Afganisztán és Németország között nem felhőtlen a viszony, ennek pedig a migránsok hazaküldése az oka, ugyanis sokszor Kabul nem akarja visszafogadni a saját állampolgárait, mondván szerintük azok már a német utat választották. Január elején például egy idegbeteg migráns miatt alakult ki komoly diplomáciai viszály a két ország között. Az ügyben érintett bevándorló még az évtized elején utazott a nyugat-európai államba a jobb élet reményében, azonban ott megállapították róla, hogy nem jogosult a menekültstátuszra, ám csak idén tudták kiutasítani. 

Ha haza is küldik őket, sokszor visszaszöknek

A hatóságok szerint minden harmadik kiutasított migráns visszatér Németországba. A németek problémája sajnos nem egyedi: Ausztriában az év elején egy olyan migráns gyilkolt egy bevándorlási hivatalban, akit korábban már kiutasítottak az országból. Az európai országokba visszaküldött bevándorlók első dolga a kiutasítás után, hogy jegyet vegyenek az első németországi járatra, majd vissza is utazzanak oda. 

A Horst Seehofer vezette belügyminisztérium a múlt héten jelentette be, hogy a jelenlegi bevándorlásügyi rendszer nem folytatódhat, ezért tovább szigorítanak a szabályokon. Tavaly összesen 31 ezer tervezett kitoloncolás fulladt kudarcba, és szűk 26 ezer kitoloncolást sikerült véghez vinni. Leginkább az a probléma, hogy a kitoloncolásra váró migráns eltűnik tartózkodási helyéről, mire megérkeznek érte a rendőrök. Ezért a tervezett szigorítások között szerepel, hogy büntetést kaphat, aki figyelmeztet kitoloncolásra jelölt embereket a hatósági művelet közelgő kezdetére.

A tervezet szerint szigorúbban lépnének fel mindazokkal az elutasított menedékkérőkkel szemben is, akik büntetett előéletűek és valamilyen okból nem lehet hazatoloncolni őket. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére