Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek félredobva a klímavédelmet ismét ráállnak a széntüzelésű erőművekre

888.hu

2022.06.21. 17:00

Az orosz gáztól való függés leküzdése fontosabbnak bizonyul, mint hosszú évek klímavédelmi harca.

 

Az orosz-ukrán háború következtében bevezetett Oroszország elleni szankcióknak köszönhetően rohamosan növekszik az Európa egészére kiterjedő energiaválság. Így még Németország, a klímavédelem szószólója is rákényszerül arra, hogy visszatérjen a széntüzelésű erőművek használatára.

Bár Robert Habeck zöldenergia-miniszter hivatalba lépésekor elképzelhetetlennek tartotta, hogy valaha is szükség lesz arra, hogy olyan országoktól kérjen gáz utánpótlást, mint Katar, vagy hogy ismét a széntüzelésű erőművekre támaszkodjon, a megújuló energiák hiánya miatt azonban nem maradt más választása.

Korábban már megírtuk, hogy a kezdeti atomellenesség után a német zöldek ráeszméltek: az atomenergiát helyettesítő szénerőművek használata bizony sokkal környezetszennyezőbb.

 

Most azonban úgy fest, a szénbányák feltárásához szükséges pusztítás még mindig kedvezőbb alternatíva, mint az oroszoktól való függés.

 

Mivel Habecknek azzal is számolnia kell, hogy Putyin teljes mértékben elzárja a gázcsapokat, a szénerőművek újraindításánál jóval több biztosítékra lesz szüksége. A Német Szabaddemokrata Párt (FDP) például felvetette, hogy a szövetségi kormánynak most kellene előmozdítania a fenntartható hazai erdőgazdálkodásból származó fával történő fűtést, ahelyett, hogy tovább korlátozná.

Németország célja világos: egy olyan fenntartható energiagazdaságot létrehozni, amely már nem a természet túlzott kizsákmányolására, hanem a megújuló energiaforrások felhasználására támaszkodik. Ennek eléréséig azonban a németek kénytelenek önmagukat meghazudtoló módon belevágni a sokszoros széndioxid-kibocsátásba.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lizzo szerint a popzene „eredendően rasszista”

Lizzo állítja, hogy a műfajt azért hozták létre, hogy a fekete művészeket elkülönítsék a mainstream zenétől és „gettósítsák” őket olyan műfajokban, mint az R&B.

Gyurcsányék most a vidékieket hergelik Orbán ellen

Gyurcsányék most a vidékieket hergelik Orbán ellen

Óriási mázlija van a Demokratikus Koalíciónak, hogy nincs kormányon. Gyurcsány ugyanis a krízishelyzetet megoldani nem tudná. Ami rosszabb, nem is akarná, hiszen éppen azokat támogatja, akik ezt a szankciókkal előidézték. A képességhiányos baloldalnak ideális helyzet, hogy így, teli szájjal hergelhet a kormány ellen, miközben ígérget fűt-fát az embereknek, mondván, ha ők lennének hatalmon, akkor itt lenne a tejjel-mézzel folyó Kánaán.

Szivárványos zászlóval futott be a pályára egy aktivista a vb-mérkőzés alatt

Az aktivista egy kék pólót viselt, amelynek elején egy „Mentsük meg Ukrajnát”, a hátán pedig egy „Tisztelet az iráni nőknek” felirat volt.

Orbán Viktor: 2023-ban 290 milliárd forinttal támogatják a Széchenyi Kártya Programot

Orbán Viktor: 2023-ban 290 milliárd forinttal támogatják a Széchenyi Kártya Programot

A következő évben 290 milliárddal fogják támogatni a költségvetésből a Széchenyi Kártya Programot, amelyet az idén 130 milliárd forinttal támogattak – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére