Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek elfogadják a homoszexuálisokat, de a muszlimokat már nem

888.hu

2018.08.16. 17:00

A németek sokkal elutasítóbbak a muszlimokkal, mint mondjuk a homoszexuálisokkal szemben. A németek nem kedvelik a mecseteket, a hidzsábot és a migránsszállásokat sem - derül ki abból a kutatásból, amelyet a német Playboy készíttetett.

A legáltalánosabb trend, ami kiolvasható a kutatásból, hogy a németek sokkal toleránsabbak a "szexuális kisebbségekkel" szemben, mint mondjuk az iszlámmal – adta hírül a Deutsche Welle.

Az 1000 fős mintán készített kutatás szerint a németek túlnyomó többségét – 70 százalékukat – nem érdekelné, ha homoszexuális lenne a gyermeke. Ami azonban szomorú, hogy ugyanennyien vélekednek úgy, hogy törvényt kellene hozni, amely szerint az egészségbiztosítóknak kellene állniuk a nemváltó műtétek árát. (A transzneműséget 3 orvosból egy sem ajánlja).

A muszlimok kapcsán érdekes igazán a kutatás. Az eredmények azt mutatják, hogy a németek nem vesztek el végleg. A válaszadókat arról kérdezték, hogy milyen vallási létesítményt NEM látnának szívesen az utcájukban. A válaszadók 16,6 százaléka nem szeretne keresztény templomot a háza közelében, 25 százalékuk pedig zsinagógát vagy buddhista templomot nem akar látni az utcában. A válaszadók 55,6 százaléka azonban leginkább a mecsetekkel kapcsolatban érezte ezt.

A válaszadók 70 százaléka szerint a tanárok és a közszolgák esetében meg kell akadályozni a burka viselését.

Egyre kevesebb német engedné azt is, hogy migránsszállás legyen a háza közelében.

A korábbi kutatásokból kiderül, hogy a németek egyre inkább elzárkóznak a muszlimok és az iszlám elől. Míg 1991-ben Nyugat-Németországban a válaszadók 25 százaléka nem szeretett volna muszlimot a szomszédságában, addig 2008-ban ugyanez az adat már 26 százalék volt, vagyis kis mértékben emelkedett. Kelet-Németországban ez az adat ugyanennyi idő alatt 29-ről 33 százalékra növekedett.

A DW által megszólaltatott szakértő szerint a homoszexualitás azért elfogadottabb az iszlámnál, mert az első esetében nem érzik úgy a németek, hogy az szembemenne számos olyan szabadságjoggal, amelyeket évtizedekkel ezelőtt vívtak ki maguknak. Valószínűleg nem tetszik a németeknek, hogy az iszlámban a nők alsóbbrendűeknek számítanak, sokszor erős elnyomásban élnek, illetve az egyén radikalizálódása is komoly veszélyekkel jár.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére