Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek elfogadják a homoszexuálisokat, de a muszlimokat már nem

888.hu

2018.08.16. 17:00

A németek sokkal elutasítóbbak a muszlimokkal, mint mondjuk a homoszexuálisokkal szemben. A németek nem kedvelik a mecseteket, a hidzsábot és a migránsszállásokat sem - derül ki abból a kutatásból, amelyet a német Playboy készíttetett.

A legáltalánosabb trend, ami kiolvasható a kutatásból, hogy a németek sokkal toleránsabbak a "szexuális kisebbségekkel" szemben, mint mondjuk az iszlámmal – adta hírül a Deutsche Welle.

Az 1000 fős mintán készített kutatás szerint a németek túlnyomó többségét – 70 százalékukat – nem érdekelné, ha homoszexuális lenne a gyermeke. Ami azonban szomorú, hogy ugyanennyien vélekednek úgy, hogy törvényt kellene hozni, amely szerint az egészségbiztosítóknak kellene állniuk a nemváltó műtétek árát. (A transzneműséget 3 orvosból egy sem ajánlja).

A muszlimok kapcsán érdekes igazán a kutatás. Az eredmények azt mutatják, hogy a németek nem vesztek el végleg. A válaszadókat arról kérdezték, hogy milyen vallási létesítményt NEM látnának szívesen az utcájukban. A válaszadók 16,6 százaléka nem szeretne keresztény templomot a háza közelében, 25 százalékuk pedig zsinagógát vagy buddhista templomot nem akar látni az utcában. A válaszadók 55,6 százaléka azonban leginkább a mecsetekkel kapcsolatban érezte ezt.

A válaszadók 70 százaléka szerint a tanárok és a közszolgák esetében meg kell akadályozni a burka viselését.

Egyre kevesebb német engedné azt is, hogy migránsszállás legyen a háza közelében.

A korábbi kutatásokból kiderül, hogy a németek egyre inkább elzárkóznak a muszlimok és az iszlám elől. Míg 1991-ben Nyugat-Németországban a válaszadók 25 százaléka nem szeretett volna muszlimot a szomszédságában, addig 2008-ban ugyanez az adat már 26 százalék volt, vagyis kis mértékben emelkedett. Kelet-Németországban ez az adat ugyanennyi idő alatt 29-ről 33 százalékra növekedett.

A DW által megszólaltatott szakértő szerint a homoszexualitás azért elfogadottabb az iszlámnál, mert az első esetében nem érzik úgy a németek, hogy az szembemenne számos olyan szabadságjoggal, amelyeket évtizedekkel ezelőtt vívtak ki maguknak. Valószínűleg nem tetszik a németeknek, hogy az iszlámban a nők alsóbbrendűeknek számítanak, sokszor erős elnyomásban élnek, illetve az egyén radikalizálódása is komoly veszélyekkel jár.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Így emlékezett Orbán Viktor Nagy Imrére

Hivatalos Facebook oldalán közzétett videójában rótta le kegyeletét Nagy Imre, Magyarország miniszterelnöke előtt Orbán Viktor.

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Infovideóban foglaltuk össze a lényeget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére