Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek egyre kevesebb migránsnak adnak segélyt

Tóth Dalma

2018.08.23. 20:58

Tovább csökkent Németországban az állami támogatásban részesített migránsok száma - jelentette csütörtökön a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis).

Tovább csökkent Németországban az állami támogatásban részesített migránsok száma – jelentette csütörtökön a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis).

Míg 2015-ben közel egymillió illegális bevándorló kapott támogatást a menedékkérők ellátásáról szóló törvény alapján, addig 2016-ban 728 ezerre, 2017-ben pedig közel félmillióra csökkent a számuk.

Támogatásban elsősorban azok részesülnek, akiknek épp elbírálás alatt van a menedékkérelmük, de az elutasított menedékkérelemmel rendelkezők is kapnak segélyt, amíg az országban tartózkodnak. A saját vagyonnal, vagy havi 200 eurót (64 400 forint) meghaladó jövedelemmel rendelkező embereknek nem jár a juttatás, ami szállást, ellátást és egy egyedülálló felnőtt esetében havi 135 euró költőpénzt jelent.

A támogatottak 66 százaléka férfi, 34 százaléka nő volt tavaly év végén. Legnagyobb részük, 69 százalékuk 18 és 64 év közötti, a 18 év alattiak aránya 30 százalék, a 64 év felettiek aránya 1 százalék volt.

A legnagyobb csoportot az afganisztáni állampolgárok alkották 83 ezer fővel, a második helyen az irakiak álltak 45 ezer fővel, a harmadikon a szíriaiak 29 ezer fővel. Jelentős, 25 ezer főnél nagyobb csoportot alkottak a volt Jugoszlávia utódállamaiból és az Oroszországból érkezett emberek is.

A menedékkérők ellátásáról szóló törvény alapján 2017-ben a német állam 5,9 milliárd eurót, közel 2000 milliárd forintot költött el. És ez még így is 38 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Egyszóval rengeteg pénzt költ a német állam a migránsok segélyezésére, az egyéb költségeket nem is számolva.

Gyorsabban rakják ki a migránsokat

Jó hír, hogy csökkent a menekültkérelmek elbírálási ideje. 2017 második negyedévében 10,7 hónap kellett ahhoz, hogy döntés szülessen egy menekültkérelemről. Idén év elején mindez 9,2 hónapra csökkent, most pedig átlagosan 7,3 hónap telik el a menekültkérelem beadása és annak elbírálása között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére